Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cena zlata výrazně klesla

Spotová cena zlata během čtvrtečního obchodování pokračovala v poklesu z předchozího dne. Ve středu odepsala více než čtyři procenta, což byl nejsilnější pokles od prosince roku 2008, informovala agentura Reuters.

Investoři se k zlatu uchylují jako k bezpečné investici, podobně jako žlutý kov je na tom i švýcarský frank. Hlavním důvodem byly především rostoucí obavy z nové recese ve Spojených státech amerických a dluhová krize v eurozóně.

Od začátku roku si zlato připsalo téměř 35 procent a v úterý se dokonce vyhouplo na rekordní hodnotu nad 1911 dolarů (32 485 Kč) za trojskou unci.

Poslední data vypovídající o stavu americké ekonomiky ale naznačují, že země bude čelit spíše zpomalení, než poklesu. Tomuto přesvědčení nahrály i údaje o růstu objednávek zboží dlouhodobé spotřeby.

Spotové cena zlata se kolem 9:30 SELČ dostala na 1732 dolarů (29 445 Kč) za unci, od úterního rekordu tedy unce zlevnila o zhruba 180 dolarů (3060 Kč).

Témata:  zlato

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy