Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš prý názorně ukázal, proč se objevil ve vládě. Není to kvůli občanům...

Jiří Paroubek /LEV21/
Jiří Paroubek /LEV21/
Foto: Lukáš Henzl, MoneyMAG.cz

Expremiér a předseda LEV 21 Jiří Paroubek tvrdí, že ministr financí Andrej Babiš názorně ukázal, proč se objevil ve vládě. Není to prý kvůli občanům, ale kvůli hájení zájmů velkého byznysu - například dostavbě Temelína.

"A. Babiš se zřejmě dohodl s podnikatelskými zájmovými skupinami, které dlouhodobě prosazují dokončení Temelína, resp. dostavbu dvou bloků této jaderné elektrárny," tvrdí v komentáři, který obdržel server EuroZprávy.cz, Paroubek.

Poukazuje na to, že podle nevyvrácených studií nebude v nejbližších 20 letech takovýchto kapacit k výrobě elektrické energie potřeba. "Pro část českého průmyslu je to ovšem vítaná zakázka, ať to daňové poplatníky stojí, co to stojí," domnívá se šéf LEV 21.

"A. Babiš názorně ukazuje, proč se objevil ve vládě. Nebude hájit nízké ceny elektrické energie, tedy zájmy občanů a malých podnikatelů, ale o to více bude hájit zájmy velkého byznysu. A jde na to od lesa!" uvádí Paroubek.

"Aby byli spokojení jak američtí, tak ruští uchazeči o zakázku, připojuje se k nápadu, že by po jednom bloku mohlo být dostavěno u Temelína i u JE Dukovany. Odmítám dlouhodobě podobné vize, které mají sloužit pouze zájmům určité části českého byznysu. Pokud vláda půjde správným směrem, cestou ozdravení českého hospodářství, zajistí podnikatelům zakázky jiným, rozumnějším, způsobem," uzavřel Jiří Paroubek.

Témata:  Jiří Paroubek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 9:44

Cena benzínu překonala psychologickou hranic 40 Kč/l, zdražuje také nafta

Komentář Lukáše Kovandy: Benzín se v Česku opět prodává za více než 40 Kč/l. Tuto psychologickou hranici překonal – v letošním roce poprvé – předevčírem. Včera pak litr benzínu vyšel průměrně celorepublikově na 40,12 Kč/l. To je jeho nejvyšší cena od začátku loňského října. Zdražuje také nafta, byť mírněji. Zatímco benzín v posledních sedmi dnes zdražil o 35 haléřů na litr, nafta jen o sedm haléřů. Nyní stojí litr nafty 39,19 Kč/l. Nafta je tak nejdražší od první poloviny loňského listopadu.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy