Kalousek versus Babiš: Debata se zvrhla v "hokejový souboj", Moravec nezvládal

Andrej Babiš se dlouho vyhýbal televizní debatě s bývalým ministrem financí Miroslavem Kalousek. V neděli se oba konečně sešli v otevřené debatě u Václava Moravce. Oba odborníci na finance chtěli lidem vysvětlit svůj postoj, skákali si proto často do řeči. Občas je musel moderátor překřičet a přejít k dalšímu tématu.

OVM: pozvání přijal bývalý ministr financí Miroslav Kalousek a současný ministr financí Andrej Babiš
reklama

Současnému ministrovu financí se nelíbilo, jak Moravec vede debatu. „Kalouska necháte mluvit, ale když chci něco vysvětlit, přerušujete mě," stěžoval si Andrej Babiš, který se pokoušel pomocí vytištěných barevných grafů vysvětlit plány kolem státního rozpočtu.

S moderováním Václava Moravce nebyli spokojeni ani diskutující na sociálních sítích. „Jak umlčet Moravce? 'Nechte mě mluvit, Kalousek mluvil už dlouho a já vůbec' řečeno v libovolnou chvíli," ironicky hodnotil Babišův způsob diskuse na Twitteru divák Miloš Gregor.

Novinář Hospodářských novin Jakub Kalenský otevřeně na sociálních sítích kritizoval údajný špatný výkon moderátora Václava Moravce slovy: „Sorry, já už na to nemám. Až tam někdo za Moravce hodí do ringu bílej ručník, napište mi to."

Redaktor České televize Filip Horký pak hádku politiků přirovnával k hokejovému souboji.

„Budou komerční přestávky a úprava hrací plochy? Z obou týmů už začíná téct pot," popisoval novinář první část debaty. Nezůstal ale jen u toho. „Kluci prosimvás! Pojďme do další třetiny. Je potřeba dolejt zásoby pití, otřít krev z nosu, pustit do studia Cobru. A rozjet to znova!" komentoval Horký dění v „poli".

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky