Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdy si vzít v roce 2014 chytře dovolenou? Přehled svátků

Kdy si vzít v roce 2014 chytře dovolenou? Přehled svátků

Foto: Pixmac

V České republice se každý rok slaví dvanáct státních svátků. Příští rok vycházejí sice některé na víkend, ale více než polovina jich připadá na pracovní dny. Podívejte se, které to jsou, a naplánujte si v práci dovolenou dřív než vaši kolegové.

Na další svátek, kdy si budeme moci odpočinout od práce, se po Novém roce můžeme těšit až na konec dubna. V pondělí 21. 4. budeme totiž slavit vzkříšení Ježíše Krista z mrtvých neboli Velikonoční pondělí.

Oblíbené květnové svátky (Svátek práce a Den vítězství), připadnou příští rok na čtvrtek. Doporučujeme si tedy zamluvit na pátky dovolenou a udělat si tak příjemný prodloužený víkend.

Cyril a Metoděj příští rok přijdou bohužel v sobotu a na neděli tedy připadá den, kdy si připomínáme upálení mistra Jana Husa. Bohužel ani Den české státností (28. září) si příští rok moc neužijeme. Oslavíme ho o víkendu.

Naopak o měsíc později se můžeme těšit na Den vzniku samostatného československého státu (28. října). Ten v roce 2014 budeme slavit v úterý. Není tedy od věci si na pondělí opět domluvit dovolenou a užít si tak včetně víkendu čtyři dny volna.

17. listopad, tedy Den boje za svobodu a demokracii, si za rok připomene v pondělí a těšit se stejně jako letos můžeme na dlouhé vánoční svátky. Štědrý den a 1. a 2. Svátek vánoční totiž připadnou na středu, čtvrtek a pátek.

Témata:  Státní svátky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy