Kdy si vzít v roce 2014 chytře dovolenou? Přehled svátků

V České republice se každý rok slaví dvanáct státních svátků. Příští rok vycházejí sice některé na víkend, ale více než polovina jich připadá na pracovní dny. Podívejte se, které to jsou, a naplánujte si v práci dovolenou dřív než vaši kolegové.

660
reklama

Na další svátek, kdy si budeme moci odpočinout od práce, se po Novém roce můžeme těšit až na konec dubna. V pondělí 21. 4. budeme totiž slavit vzkříšení Ježíše Krista z mrtvých neboli Velikonoční pondělí.

Oblíbené květnové svátky (Svátek práce a Den vítězství), připadnou příští rok na čtvrtek. Doporučujeme si tedy zamluvit na pátky dovolenou a udělat si tak příjemný prodloužený víkend.

Cyril a Metoděj příští rok přijdou bohužel v sobotu a na neděli tedy připadá den, kdy si připomínáme upálení mistra Jana Husa. Bohužel ani Den české státností (28. září) si příští rok moc neužijeme. Oslavíme ho o víkendu.

Naopak o měsíc později se můžeme těšit na Den vzniku samostatného československého státu (28. října). Ten v roce 2014 budeme slavit v úterý. Není tedy od věci si na pondělí opět domluvit dovolenou a užít si tak včetně víkendu čtyři dny volna.

17. listopad, tedy Den boje za svobodu a demokracii, si za rok připomene v pondělí a těšit se stejně jako letos můžeme na dlouhé vánoční svátky. Štědrý den a 1. a 2. Svátek vánoční totiž připadnou na středu, čtvrtek a pátek.

Témata: Státní svátky

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky