Jaký majetek vlastní Babiš a jeho poslanci? Podívejte se

Splnili slib a zveřejnili majetek. Poslanci hnutí ANO veřejně přiznali co vlastní, chybí však údaje o naspořených peněz, o výši hypoték či to, zda mají nějaké akcie. Podívejte se na GALERIE nemovitostí, které vlastní nejznámější tváře hnutí ANO.

660
reklama

Andrej Babiš

Šéf hnutí ANO miliardář ANO Andrej Babiš ve svém přehledu majetku uvádí, že vlastní rodinný dům v Průhonicích a byt v Bubenči. K tomu v Česku vlastní 12 pozemků. Babiš vlastní i několik nemovitostí na Slovensku, většina z nich ale je léta neudržovaná a na jejich stavu je to znát. V obcích Borinka a Liptovská Lúžna má rodinný dům s pozemkem v Jarabé pak rekreační chalupu s pozemkem. K tomu ještě na Slovensku vlastní zahrady a ornou půdu. 

Kromě nemovitostí Babiš přiznal i vlastnictví vnitřního vybavení rodinných domů, chalupy a bytu. Šéf hnutí ANO je rovněž stoprocentním vlastníkem akciových společností AGROFERT, Synbiol a Kostelecké maso uzeniny.

Jeho společnosti vlastní i další majetek v Průhonicích, kde český miliardář bydlí, jednou z nich je sokolovna. Tu koupil za 18 milionů, za dalších 130 milionů ji opravil a přestavěl a v září v ní otevřel sportovní, kulturní a společenské centrum. Další budovou, kterou Babiš v Průhonicích koupil, byl bývalý luxusní domov pro seniory. Ten zkrachoval a šéf hnutí ANO ho v dražbě koupil za 140 milionů korun. Na dvanáct let ho pak pronajal společnosti Alzheimer Centrum.

Zajímavostí je to, že Babiš nepřiznal vlastnictví žádného automobilu. Nicméně jeho společnosti mají stovky automobilů a jeden z nejbohatších Čechů má osobního řidiče i s autem. 

Věra Jourová


Členka vyjednávacího týmu ANO při povolebních jednáních. Ve svém majetkovém přiznání uvedla, že vlastní byt 2+kk na Praze 10 včetně vnitřního vybavení. Na tento byt splácí úvěr. Jourová ještě vlastní Renault Modus z roku 2005.

Martin Stropnický

Herec a bývalý diplomat Martin Stropnický je dalším z vyjednavačů hnutí ANO. Nový člen Poslanecké sněmovny vlastní byt 3+1 v Holešovicích a byt 4+kk na Vinohradech. Dále jezdí ve Vovlu XC 90 z roku 2011 a v Subaru Forester z roku 2006. "Vzhledem k existenci manželské smlouvy, uzavřené při příležitosti sňatku s mojí ženou Veronikou Žilkovou, nevlastním žádný další majetek, který by případně plynul z manželského svazku," uvedl Stropnický v prohlášení o majetku.

Jeho manželka herečka Veronika Žilková vlastní dům v Suchdole, kde společně se Stropnickým a jejich dětmi žijí. Pro děti pak Žilková nechala postavit rodinný dům v Tuchoměřicích. Žilková má také byt v Roztokách u Prahy a po rodičích má chatu v Říčkách v Orlických horách.

Jaroslav Faltýnek

Předsedou poslaneckého klubu hnutí ANO je Jaroslav Faltýnek, ten je zároveň i jedním z vyjednávačů. Z nemovitostí vlastní rodinný dům s pozemkem v Prostějově, chatu a pozemek ve Velkém Vrbně, polovinu vinného sklepa v obci Popice - Hustopeče. K tomu ještě po otci zdědil chatu ve Strážisku. Faltýnek jezdí BMW řady 3 z roku 2009 a Škodou Octavií.

Martin Komárek

Jednou ze známých postav politického hnutí je i bývalý novinář Martin Komárek. Ten se přiznal ke splácení spotřebitelského úvěru u České spořitelny. Komárek pak vlastní rodinný dům s pozemkem a garáží na Praze 12, vlastní také Volkswagen Passat z roku 2007.

Poslanci hnutí ANO se přiznali i k zůstatkům a dalším naspořeným penězům či akciím nebo dluhopisům. Z obavy ze zneužití ale vše uložili do advokátní úschovny a tyto údaje budou přístupné jen orgánům činným v trestním řízení.

Témata: Andrej Babiš | ANO 2011

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky