Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Student Agency sílí: Obrat ji stoupl za první pololetí o 35 procent

V prvním pololetí 2011 dosáhla skupina Student Agency obrat ve výši 2,85 mld. Kč, což je meziročně o 35 procent více, počet zaměstnanců vzrostl o zhruba 30 procent. Firma to sdělila v pondělí.

Za celý rok 2011 pak skupina Student Agency zatím podle odhadu plánuje obrat ve výši 5,5 mld. Kč, tedy o miliardu více než v roce 2010. "Na tomto růstu obratu se přitom ve většinové míře podílel prodej zájezdů a dovolených pod značkou dovolena.cz. Ta se za rok svého fungování vyšvihla na přední místa na trhu," uvedl Aleš Ondrůj z marketingové komunikace firmy. Jak dále sdělil, posílily i další aktivity v rámci Student Agency – prodej letenek či autobusová doprava. Současně během prvního pololetí vzrostl počet zaměstnanců v rámci skupiny Student Agency, a to přibližně o 30 procent na 1300 zaměstnanců. Na růstu počtu zaměstnanců se podílela také dovolena.cz a současně nábor nových zaměstnanců pro vlakového dopravce RegioJet.

RegioJet podle Ondrůje startuje v září a už nyní podepsal pracovní smlouvy s více než 100 zaměstnanci na pozicích palubního personálu, strojvedoucích, prodejců jízdenek či dispečersko-řídícího aparátu. Jak firma dále sdělila, za první pololetí činil počet odbavených klientů u projektu dovolena.cz 36 tisíc. Podle firmy tak celkový meziroční nárůst dosáhl cca 312 procent. Dovolena.cz zaměstnala více než stovku nových prodejců a otevřela nové prostory pro telefonický prodej zájezdů v Brně. Jak Ondrůj dále sdělil, ještě do konce roku vstoupí dovolena.cz na slovenský trh. Během pololetí Student Agency zahájila spolupráci i s mezinárodním rezervačním systémem Galileo. Minulý týden pak uvedla do provozu flotilu luxusních autobusů. Cestující např. mohou využívat individuální monitory v sedačkách, zesílené připojení k wifi a další nabídku služeb.

Témata:  Student Agency

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.