Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vy prolhaní idioti, zlobí se lidé na ČNB. Pomůžete jen milionářům a zlodějům

Vy prolhaní idioti, zlobí se lidé na ČNB. Pomůžete jen milionářům a zlodějům

Foto: ČNB

Guvernér centrální banky Miroslav Singer čelí petici požadující jeho odvolání. Důvodem k jejímu sepsání je zásah ČNB do kurzu české koruny. To zdražilo zboží v obchodech a lidé jsou naštvaní.

Na internetu se šíří petice za odvolání guvernéra České národní banky. Za pár dní získala skoro 500 podpisů. Vadí jim oslabení koruny vůči euru.

"To nutně vede k inflaci, zdražení importovaného zboží a tím dalšímu už tak nepříjemnému zatížení občanů ČR vyššími cenami a to uměle. Nesouhlasím s jejich odhady, že to povede k oživení a většímu utrácení, podle mne to bude mít Jojo efekt, lidé možná něco nakoupí nárazově, ale poté koruna opět klesne a zase vzroste a tento stav spíše povede k chaosu a obavám z nákupu importovaného zboží, které bude měnit výrazně cenu a člověk bude spíše nákupy odkládat," stojí v prohlášení petice.

České firmy, i ty exportérské, ve velkém dovážejí součástky apod. Oslabení kurzu se jim tak nevyplatí. "Ekonomice nejvíc prospívá fluktuální rovnováha a malé kolísání kurzu měny bez větších umělých zásahů řízená trhem. Spekulace málokdy vedly k úspěchu a většinou byly nevýhodné," míní autor petice.

A co si o kroku banky myslí signatáři?

"Už nevědí, jak by z nás vytáhli více peněz, tak to zkouší takhle...."

"Bezdůvodně devalvovat měnu je ostuda. Jaký k tomu má Singer a ČNB důvod. Vysvětlení, krom blábolení o posílení vývozu naprosto chybí. Je na čase sebrat papalášům a Zemanovi moc dělat tyto pokusy na českých lidech. Je to tutově z jeho kebule, blba."

"Singerovi, milionářům a zlodějům ta zlodějina vyhovuje. Otroci musí zase omezit nákup potravin po zdražení. Domácí spotřeba klesne ještě víc a malé obchody, služby zkrachují. Prolhaní idioti tvrdí, že se po zdražení zvýší domácí spotřeba."

Témata:  Česká národní banka (ČNB)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy