Eurogeddon a zombie: Vtipné výroky o současné krizi

Dění na burzách připomíná spíš horskou dráhu a mnozí odborníci proto varují, že se svět řítí do nové krize - která podle nich může být mnohem horší než ta předchozí. V souvislosti s tím padají i nejneočekávanější výroky předních osobností. Jejich seznam vytvořil iHNed.cz.

660
reklama

Někteří ekonomově tvrdí, že současná situace připomíná chvíle před krachem Lehman Brothers. Jiní uklidňují, že to tak vážné není. Ale ceny akcií na burzách strmě padají a investoři jsou znejistělí. K vážnosti současné situace přispívá i fakt, že agentura Standard & Poor's snížila rating USA na AA+.

V souvislosti s tím padají mnohdy vtipné, ale často i vážné výroky osobností, které mají s ekonomikou hodně co do činění. Seznam těch nejpovedenějších dal dohromady server iHNed.cz.

Velké banky, které dominují úvěrovému byznysu ve Spojených státech jsou reálnými zombie. (Analytička Meredith Whitney)

Hoďte tři mince do fontány di Trevi v Římě. Itálie je teď potřebuje. (Paul R. La Monica, komentátor CNN)

Opravdu je nyní svět o 10, 12 či 15 procent horší než před 48 hodinami? Já myslím, že ne. ...je tu spousta věcí, které si člověk může koupit... (Miliardář Willbur Ross)

Je to eurogeddon? (Alan Fisher, redaktor Al-Jazeery)

Lidé sedí na svých peněženkách, protože se domnívají, že bude hůř, a ono je hůř, protože lidé sedí na svých peněženkách. (Paul Laudicina, předseda poradenské firmy A. T. Kearney)

Témata: krize

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky