Jídlo v práci: Kolik zaplatíte za obědy?

Polední menu v restauracích, které využívá řada pracujících, se za poslední rok zdražilo v průměru o téměř čtyři koruny na 85 korun. Nejlaciněji obědvají lidé v Jihomoravském, Plzeňském a Moravskoslezském kraji. Naopak v Praze za oběd zaplatíte téměř stovku, vyplývá to z průzkumu stravenkové firmy Chèque Déjeuner.

660
reklama

Zdražilo vepřové, sýry, mouka, máslo a mléko. Tam byl průměrný nárůst cen kolem deseti procent. Největší zdražení se ale týkalo brambor a dosáhlo 103 procent," uvedl šéf společnosti Lunchtime.cz.

Spolu s nárůstem průměrných cen se zvyšovala i průměrná cena jídelních kuponů pro zaměstnance, přestože ta rostla o něco pomaleji. Zatímco v první polovině letošního roku se cena obědů zvýšila o zhruba 4,7 procenta, hodnota stravenek rostla o jeden procentní bod pomaleji, uvedl ředitel tuzemské Chèque Déjeuner Jiří Kráčmar.

Průměrná hodnota jídelních kuponů tak dosáhla 65,7 koruny, dvě třetiny všech zaměstnanců dostává kupony v hodnotě 55 až 70 korun.

Ještě o desetikorunu vyšší je nominální hodnota nejběžněji distribuovaného jídelního kuponu podle konkurenční stravenkové společnosti Sodexo. Ta uvedla, že nejčastější jí distribuovanou stravenkou je 80korunový kupon, 40 procent klientů dostává ještě vyšší hodnoty.

Témata: zaměstnanci | potraviny

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky