Ekonomika

ČSA se zbavují majetku! Prodaly další Boeing 737

ČSA se zbavují majetku! Prodaly další Boeing 737

Ekonomika

Bývalý Boeing 737-500 Českých aerolinií (ČSA) výrobního čísla 28475 odletěl ve středu ráno už s arménskou registrací EK-73775 pod kódem letecké společnosti Armavia do Jerevanu. Informoval o tom specializovaný letecký server planes.cz.

Supraphon otvírá online obchod

Supraphon otvírá online obchod

Ekonomika

Tradiční české hudební vydavatelství Supraphon ve čtvrtek otevře vlastní internetový obchod s hudbou. Nabídne v něm čtyřicet tisíc skladeb, uvedlo vydavatelství.

Česká televize postaví v Brně studio

Česká televize postaví v Brně studio "jen" za 350 milionů

Ekonomika

Šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek (ČSSD) se ve středu setkal s generálním ředitelem České televize Petrem Dvořákem, který se v Brně účastní jednání Rady ČT. Tématem jednání byla stavba nového studia ČT v Brně, vize rozvoje regionálních studií a regionálního vysílání ČT, zjistila agentura Mediafax.

Hackeři ukradli uživatelům Xboxu miliony liber

Hackeři ukradli uživatelům Xboxu miliony liber

Ekonomika

Hackeři v pondělí podnikli soustředěný útok na virtuální účty uživatelů herních konzolí Xbox od Microsoftu. Lidi z pětatřiceti zemí připravili o miliony liber, informoval v úterý deník Telegraph.

Do

Do "hanebné privatizace" dolů zapleten kamarád Grosse

Ekonomika

Vláda vymýšlí, jak se domoci odškodnění ze zpackané privatizace Mostecké uhelné (MUS). Podle švýcarských úřadů vznikla Česku škoda ve výši 3,4 miliardy. Švýcaři podezírají z korupce Grossova kamaráda. Informace přineslo sobotní vydání Mladé fronty Dnes.

Vlna zdražování kvůli DPH začala už teď

Ekonomika

Vlna zdražování kvůli DPH začala už teď

Inflace v Česku v říjnu zrychlila na 2,3 procenta, což bylo podle analytiků rychlejší tempo, než se očekávalo. Přesto se shodují v tom, že tento nárůst nepředstavuje pro českou ekonomiku problém, největší inflační skok však očekávají na přelomu roku kvůli přecenění zboží související se změnou DPH.

Klientům H-Systemu se vrátí první peníze, jen drobné

Klientům H-Systemu se vrátí první peníze, jen drobné

Ekonomika

Stovky klientů zkrachovalého H-Systemu se po 13 letech od prohlášení konkurzu na firmu zřejmě dočkají prvních peněz, budou to ale jen desítky tisíc korun, zatímco lidé toužící v půli devadesátých let po novém bydlení tehdy firmě zaplatili v průměru milion. Píše o tom středeční vydání deníku E15.

Z O2 areny zmizí Hušákova

Z O2 areny zmizí Hušákova "děkovací" deska

Ekonomika

Další ze symbolů letité éry Aleše Hušáka v Sazce, známá bronzová deska s jeho obsáhlým, zčásti kontroverzním vzkazem návštěvníkům O2 areny, opustí své místo. Píše o tom středeční vydání deníku E15.

Sestrám nejde o peníze, ale o přístup. Lékaře nepodpoří

Sestrám nejde o peníze, ale o přístup. Lékaře nepodpoří

Ekonomika

Česká asociace sester (ČAS) nepodpoří akce na podporu zvýšení platů v nemocnicích. Na sobotním sjezdu v Poděbradech se na tom dohodly její předsedkyně, které ale jmenují zástupce, kteří mají o zvyšování platů dál vyjednávat, v sobotu o tom informovala ČT24.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy