Burčákový inspektor: Burčákomaty klamou zákazníky

Inspektor televize Nova dnes upozornil státní orgány na další možné klamání spotřebitele při prodeji údajného burčáku. V takzvaných "burčákomatech", ze kterých někteří prodejci čepují oblíbený mok, totiž ve skutečnosti žádný pravý český burčák není.

660
reklama

Jedná se o částečně zkvašený vinný mošt ze zahraničních hroznů, který nesmí být podle zákona s naším burčákem nijak spojovaný.Bankomat dává bankovky a mlékomat dává mléko. Burčákomat by měl dávát burčák, ale nedává. Na jednom z burčákomatů je napsáno: Částečně zkvašený hroznový mošt vyroben z hroznů sklizených v Evropské unii. A to burčák rozhodně není.

Na ten pravý český burčák si tedy musí ještě i burčákomaty chvíli počkat. Kdo nečeká, je ale ministerstvo zemědělství a státní potravinářská a zemědělská inspekce, kterou inspektor na burčákový trik upozornil.

"Já si myslím, že ten problém vnímá pouze inspekce jakosti v tuto chvíli, protože zákazníkovi jde o kvalitu nápoje, které z našich nápojů tečou," řekl předseda představenstva Burčákomatu Roman Žďárský.

A Státní zemědělská a potravinářská inspekce jednala rychle. Dá se předpokládat, že bude nařízeno opatření na odstranění nápisu, který evokuje, že se v přístroji prodává burčák.

Témata: Burčák

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky