Operátoři překvapují: Dárcovské SMS prošly revoluční změnou

Dárcovské esemesky patří v současnosti v Česku mezi nejoblíbenější formu charity a poskytnutí pomoci pro postižené živelními katastrofami. Nově by měly SMS pomoci ještě více, protože všichni tři mobilní operátoři se rozhodli snížit poplatky za dárcovské esemesky. Dosud si nechávali tři koruny z každé dárcovské SMS, nyní to bude 1,50 koruny, touto částkou se budou hradit náklady. Víte, na co Češi zatím nejvíce přispívali?

660
reklama

Dárcovské SMS (DMS) fungují v českých krajích již devět let, na veřejně prospěšné a dobročinné projekty skrze ně lidé zaslali přibližně 430 milionů korun. Největší vlna podpory se zvedla v roce 2010 po zemětřesení na Haiti a povodních v Česku, tehdy dárci zaslali skoro 2,26 milionu DMS, na účtech neziskovek tak přibylo 61 milionů korun. Do půlky června pak třeba na letošní povodně poslali lidé přes 160 tisíc DMS. Za celou existenci DMS v Česku lidé zaslali přes 14 milionů dárcovských SMS, což dělá přes 400 milionů korun.

Výkonná ředitelka Fóra dárců Klára Šplíchalová krok operátorů uvítala. „Projekt od svého počátku respektoval zásadu minimálních nákladů na svoje fungování a díky tomuto rozhodnutí se z dárcovských SMS stane ještě efektivnější nástroj pro účinné mobilní dárcovství."

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky