Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi na dovolených podvádějí pojišťovny. Ty už si najímají detektivy

Češi na dovolených podvádějí pojišťovny. Ty už si najímají detektivy

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Stále více Čechů se snaží na své dovolené neprodělat. Teď ale nemáme na mysli nějaké zájezdy last minute, ale poněkud nezákonnou cestu. Třeba takovou, že se po svém návratu ze zahraničí snaží u pojišťovny uplatnit škodnou událost, která se vůbec nestala. Jenže pozor, pojišťovny si raději zaplatí detektivy, než aby platily miliony za něco, co se ve skutečnosti neodehrálo.

Přestože cestovní pojištění stojí pro celou rodinu jen několik stokorun, divili byste se, na co všechno našinec nepřijde. Třeba severní Afrika je známá častými střevními potížemi, a tak proč nezkusit nafingovat průjem celému zájezdu?

„V Egyptě lidé podplatili majitele hotelu a lékaře s tím, že jim napsal doklad o tom, že všichni měli průjem a museli kupovat léky za 200 dolarů každý," popisuje praktiky některých vykutálených našinců Karel Šimek z cestovní agentury.

Jenže to neprošlo, egyptský hoteliér si na českém trhu už ani neškrtne a dovolenkáři se nepoctivých peněz také nedočkali. A každá z pojišťoven má v rukávu hned několik podobných historek. Škodičem může být třeba vymyšlený kamzík, který podupe vaše auto. Podvod s údajně ztracenými kufry na letišti zase odhalily bezpečnostní kamery.

A to celkově vůbec nejde o malou sumu, ale o stovky milionů korun. A každým rokem to narůstá v průměru o 25 procent. Pojišťovnám se zkrátka vyplatí platit si detektivy. Zároveň také přibývá i trestních oznámení na nepoctivce, kteří se o podvod pokusili.

Témata:  dovolená podvod

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy