Nečas nevyjde s penězi: Hledám práci, kde mi dají 150 tisíc

Expremiér Petr Nečas bere v současné době asi 73 tisíc korun čistého. Pohádkový plat mu ale nestačí. Po zaplacení alimentů a hypotéky mu zbývá 15 tisíc korun.

660
reklama

Gymnázium v Uherském Hradišti. Titul RNDr. z Přírodovědecké fakulty nynější Masarykovy univerzity v Brně. Odborník na fyziku plazmatu. Člen Socialistického svazu mládeže. A především jeho bohatá politická kariéra završená postem premiéra.

Asi takhle vypadá Nečasův životopis, kterým chce zaujmout svého budoucího zaměstnavatele. Je si vědom svých kvalit a něco za ně chce. Plat 150 tisíc, který dostával jako premiér.

Nečasovi se totiž velmi prodraží jeho nákladné ratolesti a bývalá manželka. MF Dnes prozradil, že na obě dcery musí platit dohromady 42 tisíc výživné. Navíc splácí 16 000 měsíčně za byt v pražském Kamýku, kde bude žít jeho manželka s dětmi.

V současné době jako řadový poslanec bere i s náhradami asi 73 tisíc korun čistého. "Pokud bych dlouhodobě zůstal v pozici řadového poslance, měl bych problém tyto závazky plnit. Nyní ale v těchto problémech nejsem a nehrozí to ani v následujících měsících," řekl deníku.

Témata: Nečas, Petr

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky