Česká pošta zdražuje! Známe fígl, jak ušetřit

Pošta si pro nás od 1. srpna připravila nepříjemnou novinku. Za většinu služeb, které Česká pošta poskytuje, si tedy připlatíme. Zajímá vás o kolik, podívejte se na náš velký přehled.

660
reklama

Za obyčejný i doporučený dopis si od 1. srpna připlatíme o 3 koruny více, za cenná psaní o 2 koruny více a za poštovní poukázky typu A pak budeme muset zaplatit o 4 koruny navíc.

Existuje ovšem finta, jak ušetřit. Ale půjde to použít jen u obyčejných dopisů do 50 gramů. Pokud totiž si ještě dnes, tedy 31. července, nakoupíte známky do zásoby. Zaplatíte za ně 10 korun, zítra vás ale stejné známky vyjdou už o tři koruny dráž.

"Jelikož už nějakou dobu není na známkách hodnota, ale písmeno (A), tak se přes noc hodnota známky zvýší o tři koruny," vysvětlila mluvčí pošty Marta Selicharová.

Právě díky písmenu nemusíte mít strach, že by váš dopis nedošel. "Když máte doma známky, které jste koupili za deset korun, a dopis pošlete i po prvním srpnu, tak samozřejmě dojde," doplnila Selicharová.

Česká pošta sáhne i do cen zásilek do zahraničí. I když cena za dopis do 50 gramů zůstane stejná, už nebudete mít možnost odeslat psaní do 20 gramů. Ve výsledku tedy vás lehčí dopis vyjde dráž. Ceny dopisů nad 50 gramů se také zvednou.

Témata: Česká pošta

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky