Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak předcházejí vytížení manažeři infarktům?

Časově náročné zaměstnání, nedostatek odpočinku a pravidelného pohybu přivádí stále více byznysmenů do lázeňských zařízení. Správně strávená dovolená totiž může zachránit unaveným lidem zdraví, pomůže předcházet infarktům a snižuje krevní tlak. V Čestlicích se těmto požadavkům přizpůsobují a vytvořily speciální lázeňský produkt Aquapalace Balneo & Medical s intenzivní rehabilitační léčbou, fyzioterapiemi a relaxačními programy.

„Třídenní kúra v lázních pomůže získat energii na další rok dopředu. Vhodně zvolená odpočinková aktivita k zaměstnání je rozhodující pro další pracovní výkony. Mladých lidí s náročným zaměstnáním přibývá, ale při práci si na sebe čas neudělají. Dohánějí to o dovolených,“ varuje lékařka Kamila Maláčová z čestlického Aquapalace Balneo & Medical.

Dovolená by měla být opakem prácePokud mají lidé mentálně náročné zaměstnání, doporučují lékaři dovolenou trávit kombinací fyzické aktivity a relaxace. V lázeňských zařízeních vytvářejí programy kombinující fitness aktivity s masážemi a léčebnými kúrami. „Správné lenošení je věda, kterou se každý jedinec musí naučit. Jinak ho nároky v pracovním i osobním životě mohou nepříjemně postihnout. Syndrom vyhoření a psychické kolapsy jsou dnes na denním pořádku,“ dodává Maláčová, která se specialisty sestavuje každému klientovi plány relaxací a léčebných lázeňských aktivit na míru. Riziko zdravotních komplikací si dnes uvědomují také zaměstnavatelé. Permanentky do fitness center nahrazují slevové kupóny do lázeňských zařízení. „Zvyšuje se zájem o pobyty s léčbou bolestí zad, neurologických onemocnění, osteroporózy a o rekondiční a relaxační pobyty. Lidé si chtějí odpočinout pod dohledem specialistů,“ potvrzuje generální ředitelka Aquapalace Hotelu Praque Vladana Horáková. Výhodou pobytů v čestlickém zařízení je možnost vzít s sebou celou rodinu, jejíž členové si najdou vyžití v nabídce služeb největšího aquaparku ve střední Evropě.

Témata:  manažeři

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy