Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ušetřete při nákupu dětských bot. Zde jsou rady odborníků

Ušetřete při nákupu dětských bot. Zde jsou rady odborníků

Foto: Pixmac

Dítěti roste nožička takovou rychlostí, že nestačíte nakupovat nové boty? Pozor, možná děláte chyby, které vás ve výsledku mohou stát zbytečně tisíce korun. Zásadní je nepodlehnout tlaku obchodníků, vaší ratolesti stačí jeden pár kvalitních bot, nemusí mít patery či desatery, radí odborníci z obuvnického průmyslu.

Většinu sportovních činností na rekreační úrovni zvládne dítě v jednom typu obuvi, ideálně v teniskách. Není nutné vycházet vstříc nabídkám sportovních značek a kupovat dítěti botu na tenis, jinou botu na běhání a další botu na jízdu na kole. Dítěti to činnost nijak neusnadní.

„Speciální boty pořizujte jen ve chvíli, kdy se vaše ratolest věnuje, a to intenzívně, určitému druhu sportu. Pokud hraje fotbal a má každý den trénink, potom se neobejde bez kopaček na trávník, popřípadě boty na umělou trávu či do sálu. Jinak je to zcela zbytečné," uvedla Jolana Němcová ze společnosti Prestige.

Rozumné je podle odborníků koupit kvalitní obuv, kterou bude možné použít na co nejvíce typů aktivit. Měla by mít kvalitní podešev, být prodyšná, ale zároveň nepromokavá.

„U dětí bych navíc doporučovala poohlédnout se po botě bez tkaniček, tedy se suchými zipy. Jednak se snadněji a rychleji zouvá a jednak se výrazně sníží riziko úrazu kvůli špatně zavázaným tkaničkám," dodala Němcová. Takové boty jsou pro dítě v rámci celého roku, na tábor, prázdniny k babičce nebo do školy. Zároveň kvalitní obuv do jisté míry nahradí i gumáky, které jsou pro několikahodinové nošení nevhodné.

Témata:  děti

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 11:26

Počasí přinese prudké ochlazení. Místy bude sněžit

V noci přejde přes naše území k východu studená fronta. Za ní k nám kolem tlakové níže nad Pobaltím bude proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Americký dolar USD, ilustrační fotografie

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.