Ministr Koníček: Úřad práce musí aktivně podporovat zaměstnanost. Jak?

Ministr práce a sociálních věcí František Koníček chce vládě v brzké době předložit materiál, který bude řešit situaci na Úřadu práce ČR (ÚP). Usiluje o to, aby ÚP hrál aktivnější roli, co se týče podpory zaměstnanosti.

660
reklama

„Na vládu bych chtěl v brzké době přinést věcný a kvalitní materiál s návrhem řešení situace na Úřadu práce ČR. Daná věc nesnese odkladu, proto jsem už zadal potřebné úkoly," řekl František Koníček, který dnes jednal s generální ředitelkou Úřadu práce ČR Marií Bílkovou a také s ústředním ředitelem České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) Vilémem Kahounem.

„V ČSSZ je především třeba dořešit rozpočet do konce letošního roku a zajistit synergii informačních a komunikačních technologií, financí a bezpečnosti. V ÚP je nutné vybudovat zázemí pro klasické liniové řízení a celkově ho stabilizovat po organizační, personální i technické stránce. A o to budu společně s vedením těchto organizací usilovat," uvedl po pracovních setkáních ministr.

Dodal, že představitelé obou organizací mají jeho plnou podporu a že si je vědom nutnosti, aby se v obou případech jednalo o silné autonomní organizace, které podle zákona řádně a efektivně poskytují služby klientům.

Témata: lidé | nezaměstnanost

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky