VZP dá dětem 1.000 korun! Co musíte udělat?

Až tisícovku mohou ušetřit rodiče dětí, které jsou pojištěné u VZP a o prázdninách se chystají na tábor, kde budou mít dostatek pohybu. Nabídka se přitom týká i těch rodičů, kteří už za tábor zaplatili kdykoliv od začátku letošního roku. VZP tím chce podpořit děti ve zdravém životním stylu, ke kterému pravidelný pohyb bezpochyby patří, informoval mluvčí pojišťovny Oldřich Tichý.

660
reklama

Podle nedávného průzkumu se totiž ukázalo, že alespoň třikrát týdně sportuje 57 procent dětí, jen 14 procent dětí nesportuje vůbec nebo jen při školním tělocviku.

Oproti roku 2008 klesl na méně než polovinu počet dětí, které tráví u počítače více než dvě hodiny denně (v roce 2008 to bylo 64 procent, v roce 2012 už jen 27 procent).

Cílem akce VZP je podpořit děti ve zdravém životním stylu, ke kterému pravidelný pohyb patří. Peníze mohou být vyplaceny i na příměstský letní tábor, kde děti stráví minimálně čtyři dny (nemusí být po sobě jdoucí).

Rodič nebo zákonný zástupce může o peníze žádat v případě, že tábor zaplatil kdykoliv od 1. 1. 2013 do 31. 7. 2013 a dítě se ho zúčastnilo do 31. 8. 2013. Žádost o příspěvek je možné podat do 10. 9. 2013 a lze ji vyřídit na kterékoliv pobočce VZP. Je třeba k ní přiložit originál platebního dokladu. Příspěvek se vyplácí v hotovosti nebo na bankovní účet žadatele (zákonného zástupce). O příspěvek v maximální výši 1 000 Kč je možno žádat jen jednou. VZP si vyhrazuje právo ukončit poskytování příspěvků po vyčerpání finančního limitu.

Témata: vzp

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky