Zemanův kancléř zesměšňuje Babiše. Oproti Zemanovi si musí reklamu kupovat

Zatímco prezident Zeman je populární u lidí díky plnění svých slibů, jiní si musí popularitu kupovat. Myslí si to kancléř prezident Vratislav Mynář, který se pustil do miliardáře a šéfa ANO2011 Andreje Babiše.

reklama

Podle Mynáře, který je zároveň funkcionářem SPOZ, míní, že si prezident u lidí šplhnul i tím, že jmenoval Jiřího Rusnoka premiérem. Tím totiž odmítl "nesmyslně jmenovat dalšího premiéra z řad koaličních politiků."

Pak už se pustil do Babiše. "Jsou ale i jiní, kteří si reklamu musí platit mnohamiliardovou koupí deníku MF DNES a Lidové noviny. Nyní již pan Babiš může začít plnit přední stránky těchto "nezávislých" deníků," uvedl Mynář.

Následně poslal Babišovi vzkaz: "Na rozdíl od Vás, prezident republiky Miloš Zeman se nepotřebuje vychloubat setkáním s váženou osobou. No nic, každý jsme nějaký. Ale někdo má autoritu přirozenou a někdo si ji musí kupovat penězi, že pane Babiši?"

Majitel Agrofertu Andrej Babiš oznámil před několika dny koupi mediálního domu MAFRA. Ten vedle Lidových novin a MF Dnes vydává i deník Metro a provozuje televizi Óčko.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky