RWE prodala plynovody v Česku. Jde o dobrý tah?

Německý energetický koncern RWE ve čtvrtek oznámil, že prodává konsorciu pojišťovny Alianz a Borealis Infrastructure společnost NET4GAS, která provozuje českou plynovodní síť. Uvedla to mluvčí RWE Annett Urbaczka.

660
reklama

„Dnes podpisem smlouvy s konsorciem Allianz a Borealis Infrastructure stvrdila RWE prodej svého stoprocentního podílu v českém nezávislém přepravci plynu NET4GAS," řekla mluvčí. Podle kontraktu konsorcium nabude akcie společnosti v hodnotě téměř 1,6 miliardy euro. Celá transakce má být dokončena ve druhém pololetí letošního roku.

„S prodejem do rukou Allianz a Borealis Infrastructure se nám pro NET4GAS podařilo najít velmi spolehlivého dlouhodobého investora. Jsme přesvědčeni, že kupující konsorcium je nejlepší volbou pro další rozvoj společnosti v zájmu všech zúčastněných stran," prohlásil předseda představenstva RWE AG Peter Terium. „Prodej NET4GAS je dalším milníkem našeho divestičního programu, který upevní naši kapitálovou základnu a finanční sílu," dodal Terium.

NET4GAS je držitelem výhradní licence pro přepravu plynu (TSO) v České republice. Společnost provozuje více než 3600 km plynovodů a v rámci této sítě zajišťuje vnitrostátní přepravu a mezinárodní tranzit plynu.

Témata: RWE

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky