Černý facebook vám ukradne profil a okrade vaše přátele. A budou se dít věci

Po nejoblíbenější sociální síti facebooku se rychlostí blesku šíří nový obtěžující virus. Jako už několikrát v minulosti nabízí přebarvení profilu uživatele. Je to podvod a pozor na něj!

reklama

Virus se snaží uživatele "ulovit" pomocí obrázku, který si můžete prohlédnout pod titulkem článku.  Slibuje, že po rozkliknutí odkazu pod obrázkem si každý bude moct změnit barvu facebookového profilu z klasické modré na černou.

Přitom jediný bližší pohled odhalí, že autoři tohohle podvodu ani nezkontrolovali pravopis. Jinak by těžko napsali faecbook místo facebook.

Tak jako tak ovšem přebarvení samozřejmě nefunguje. A ve chvíli, kdy kliknete na odkaz pod obrázkem, virus se rozšíří mezi vaše přátele a krade i od nich citlivé údaje.

"Je to obdoba dříve rozšířeného podvodu Facebook Red. A to nebezpečí je hlavně v tom, že jménem uživatele publikuje odkazy na pochybné stránky," přibližuje podobné podfuky specialista na sociální sítě Pavel Neuman.

Zoufat ale nemusíte ani v případě, že jste se nechali příslibem černého facebooku zlákat. Server Cyberwarzone radí, jak se všetečné aplikace zbavit.

Stačí jen najet na tuto stránku, najít v seznamu aplikací tu, která slibuje černý facebook a jednou provždy ji vymazat. A pokud by ani to neklaplo, pořád můžete kontaktovat správce nejpopulárnější sociální sítě.

Témata: facebook

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky