Ekonomika

Jak založit společnost

Jak založit společnost

Ekonomika

Pokud chcete začít podnikat, měli byste si pořádně promyslet v jakém odvětví. V dnešní době není se začátkem problém. Lidé už vymysleli leccos a na údiv mnoha, poptávka po tom je.

Ilustrační fotografie

Svět se změnil, pocit bezpečí je pryč, varuje TOP 09

Ekonomika

Svět kolem nás se za posledních pár měsíců dramaticky změnil a pocit bezpečí je pryč. Tak vidí současnou situaci kolem ukrajinské krize europoslanec za TOP 09 Luděk Niedermayer, který upozorňuje, že tržní vztah musí stát na důvěře a respektu, čehož není současné vedení Ruska evidentně schopno. Evropa proto musí hledat jiné alternativy.

Ilustrační fotografie

Těžký život v Česku: Co zase zdražilo? Velký přehled

Ekonomika

Spotřebitelské ceny klesly v srpnu proti červenci o 0,1 %. Tento vývoj ovlivnilo zejména snížení cen v oddíle potraviny a nealkoholické nápoje a v oddíle alkoholické nápoje a tabák. Meziročně zrychlil růst spotřebitelských cen v srpnu na 0,6 % z 0,5 % v červenci, uvedl Český statistický úřad.

Úřad práce, ilustrační fotografie

Řešení problému s nezaměstnaností? Sobotka má tento návrh

Ekonomika

Česká republika eviduje podle posledních statistik úřadu práce více než 535 tisíc nezaměstnaných a s největší nezaměstnaností se mimo jiné potýká i Moravskoslezský kraj, který navštívil premiér a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka. Během své cesty Karvinou podotkl, že by se vysoká nezaměstnanost dala snížit financemi z Evropské unie.

Rozdíl mezi Ruskem a Amerikou? Ekonom vyvrací velký mýtus

Ekonomika

Rozdíl mezi Ruskem a Amerikou? Ekonom vyvrací velký mýtus

"O čem mohou ekonomičtí komentátoři psát během války? O ekonomice, přece. Rusko zůstává jednou z nejvíce militarizovaných zemí světa. Podle Světové banky je na osmém místě žebříčku zemí v poměru výdajů do vojenské oblasti vůči HDP a desáté, co se týká těchto výdajů přepočtených na hlavu," začíná svůj komentář pro server Moscow Times Konstantin Sonin. Ekonom a zástupce rektora na Vysoké škole ekonomické v Moskvě se zamyslel nad přínosem zbrojení pro ruské hospodářství.

Ilustrační fotografie

Život důchodců v Praze: Je na co si stěžovat?

Ekonomika

Náměstkyně ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Jana Hanzlíková navštívila Středisko sociálních služeb v městské části Praha 1 a zhodnotila chod několika místních Domů s pečovatelskou službou. Jak dopadly?

Ilustrační fotografie

Vinaři se bojí o sklizeň. Kvůli dešti hrozny plesniví

Ekonomika

Deště, které zkrápěly v posledních týdnech Česko, se mohou stát zhoubou letošního vína. Vinaři na jižní Moravě už hlásí plesnivějící hrozny. Půda je navíc rozmáčená a hrozny málo sladké, takže nelze sklízet, informoval Český rozhlas.

Marcel Chládek /ČSSD/, ministr školství

Školy produkují armády nezaměstnaných, 20 let nikdo nic nedělal,...

Ekonomika

Problém s prestiží pedagogické profese, nedostačující platy pedagogů, nefungující spolupráce mezi rodinou a školou, to jsou jen některé z řady problémů, kterými podle ministra školství Marcela Chládka trpí český vzdělávací systém. Na obzoru je ale několik změn, které mají zamezit tomu, aby české školství produkovalo tisíce nezaměstnaných.

Rozpad Eurozóny? Odborník přišel s hrozivou vizí

Rozpad Eurozóny? Odborník přišel s hrozivou vizí

Ekonomika

"Jak vám řekne manželský poradce, je jedna věc vyhnout se rozvodu, ale druhá vrátit vašemu manželství zdraví. To je situace, v níž se nyní nachází eurozóna. Bezprostřední riziko jejího rozpadu ustoupilo, ale jen protože Evropská centrální banka (ECB) oznámila, že učiní vše, co to bude stát, aby mu zabránila. Ale měnová zóna je stále strašlivě vzdálená od toho, aby se přiblížila zdravému a živému hospodářskému bloku," uvádí Matts Persson, ředitel think-tanku Open Europe ve svém komentáři pro server The Telegraph.

Ilustrační fotografie

Ekonomika

Reklamujete služby u operátora po telefonu? Hrozí vám tato rizika

Reklamovat služby operátora či chybné vyúčtování po telefonu je rychlé a pohodlné. Není to však nejvhodnější způsob řešení problematické situace. Pokud operátor reklamaci nevyřídí, budete těžko prokazovat, že jste reklamaci uplatnili v zákonem stanovené lhůtě, nebo že vám byly sděleny chybné informace. Informuje dTest server EuroZprávy.cz

Ilustrační fotografie

Potraviny zdražují, ceny v červenci začaly růst

Ekonomika

Spotřebitelské ceny vzrostly v červenci proti červnu o 0,2 %. Tento vývoj ovlivnilo zejména zvýšení cen v oddíle rekreace a kultura a v oddíle bydlení. Meziročně vzrostly spotřebitelské ceny v červenci o 0,5 % (v červnu o 0,0 %), uvedl v pondělí Český statistický úřad (ČSÚ).

Evropská měna EURO, ilustrační fotografie

Na eurozónu se valí pohroma: Pomsta bude drsná, varuje ekonom

Ekonomika

Politici v eurozóně zřejmě věří, že si mohou toto léto dovolit oddech. To by však byla zásadní chyba, domnívá se Hugo Dixon, britský ekonom a renomovaný hospodářský publicista spolupracující s mnoha předními světovými deníky. Krize eurozóny podle jeho názoru neskončila, pouze spí, napsal v komentáři pro server Reuters.

Ilustrační fotografie

Na co si dát pozor při koupi bytu nebo domu?

Ekonomika

Praha - Plánujete koupit byt nebo dům? Důkladná kontrola nemovitosti vám může ušetřit hodně peněz i nervů. A vyplatí se to i v případě bytového domu a jeho společných prostor.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy