Kalousek vyhlásil válku hazardu. Počet pokut enormně roste

Ministerstvo financí (MF) vloni uložilo sankce za porušení loterního zákona ve výši 22,8 milionu korun, to představuje proti roku 2011 nárůst o 100 procent. Během sledovaného období zahájil rezort Miroslava Kalouska (TOP 09) 655 správních řízení (+20 procent), informovalo v úterý MF.

reklama

"Z čísel je jednoznačně zřejmé, že reorganizace státního dozoru zahájená v roce 2011 vedla ke zvýšené efektivitě i v roce 2012. To se odrazilo ve zvýšeném počtu zahájených správních řízení kvůli porušení povinností stanovených loterním zákonem," uvedl ministr financí Miroslav Kalousek s tím, že očekává pokračování tohoto trendu i v letošním roce.

Od 1. ledna je státní dozor v této oblasti převeden pod specializovaný finanční úřad s celostátní působností. Ministr Kalousek očekává, že tento krok přispěje k ještě vyšší výkonnosti při postihování těch, kteří porušují loterní zákon.

"Důraz bude kladen také na kontrolu správné výše odvodů z loterií, a to ve spolupráci s jednotlivými správci daně," zakončil šéf rezortu financí.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky