Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Inspekce musela zavřít večerku, hemžily se tam myši

Inspekce musela zavřít večerku, hemžily se tam myši

Foto: Pixmac

Inspektoři našli po celé prodejně potravin myší exkrementy, výrobky s prošlým datem spotřeby a další hrůzy. Provozovnu museli zavřít a deratizovat.

Závažné porušení povinností v oblasti hygieny prodeje potravin zaznamenala Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v maloobchodní provozovně Phu Nguyen se sídlem na adrese Hrabišín 49, 78804 Hrabišín na Zábřežsku."Při kontrole dne 9. 1. 2013 zde inspekce zjistila značné množství myších exkrementů na podlaze prodejny a pod prodejními pulty. Myší trus se nacházel i přímo mezi potravinami ve skladu provozovny, kde SZPI zdokumentovala několik druhů zboží se znečistěnými obaly, jednalo se zejména o řepkový a slunečnicový olej," uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Dále inspekce na místě zjistila prodej potravin s prošlým datem použitelnosti a porušení dalších povinností provozovatelů potravinářských podniků.

Na základě uvedených zjištění inspekce během kontroly prodejci uložila zákaz užívání prostor a nařídila stáhnout z prodeje celkem 16 druhů potravin.  

Provozovatel následně přivolal specializovanou firmu, která provedla deratizaci prodejny i skladových prostor. Po kontrole splnění uložených opatření inspekce zákaz prodeje uvolnila. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení.

Témata:  inspekce

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy