Toužíte po novém bydlení? Hypotéky jsou nyní obzvlášť výhodné

Prosinec loňského roku přinesl další rekordy v oblasti hypotečních úvěrů. Úrokové sazby klesly na 3,17 procenta a objemy se vyšplhaly na 13,079 miliardy korun, vyplývá z pravidelného šetření Fincentrum Hypoindex, který zveřejnil ve středu stejnojmenný server.

660
reklama

Sazby jsou nyní rekordní od roku 2003 a objemy nejvyšší za celý rok 2012.

Úrokové sazby u hypotečních úvěrů klesly podle Hypoindexu hlavně díky akčním nabídkám bank. „Banky o vánočních svátcích rozhodně nezahálely a díky akčním nabídkám došlo ve skutečně poskytnutých hypotékách téměř u všech bank v poklesu 0,05 – 0,1 p. b., čímž bylo dosaženo nové dno Fincentrum Hypoindexu a zároveň nové prosincové maximum v objemech úvěrů.

V meziročním srovnání tak sazby skončily níže cca o 0,4 p. b., oproti předloňskému minimu, které bylo také dosaženo v prosinci na rekordním objemu úvěrů," říká Josef Rajdl, vedoucí analytik společnosti Fincentrum.

Průměrná úroková sazba byla za celý loňský rok 3,52 procenta. Pro srovnání, v roce 2011 byla průměrná sazba bez rozdílu fixace 4,04 procenta a v roce 2010 dokonce 4,9 procenta, uvádí server.

Témata: hypotéky

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky