Kalousek s Nečasem si mohou gratulovat! Poslední kladný ukazatel padl

Premiér Petr Nečas a ministr financí Miroslav Kalousek si dle poslance Víta Bárty (VV) mohou gratulovat, neboť „poslední pozitivní ukazatel padl.“ Dle výsledků ministerstva práce a sociálních věcí narostla nezaměstnanost v České republice na 9,4%, což je oproti loňskému roku o 0,7% více.

reklama

„Co se ovšem dalo od Nečasovy vlády, která nás vytrvale do této šlamastiky stahovala, čekat. Přes špatnou hospodářskou situaci firmy ještě nějakou dobu nepropouštěly, ale jak je vidno, nyní už nemůžou jinak, a tak raději volí propouštění než krach, jelikož zlepšení hospodářské kondice se jen tak nedostaví," uvádí Bárta. Podle poslance je současný stav způsobený zvyšujícím se DPH či přílišná byrokracie.

Bárta na závěr dodává: „dnes vláda projednávala návrh senátu, který částečně zpružňuje trh práce. Je to téměř neuvěřitelný paradox, když levicový senát navrhuje rádoby pravicové vládě, jak zpružnit trh práce. Dá se konstatovat, že senátoři odvedli dobrou práci, jelikož návrh je podáván ve shodě se zaměstnanci i zaměstnavateli. Není vládě tak trochu hanba?"

Poslanec Bárta by si však měl uvědomit, že nezaměstnanost v zimních měsících je vždy horší než v jiných ročních obdobích. To je způsobeno sezónní prací, které je v létě bezesporu více než v zimě.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky