Student Agency nasadí nové autobusy s vybavením známým z dálkových letů

Dopravní společnost Student Agency nasadí od pondělí 8. srpna do provozu první z 20 nových autobusů, vyjedou na trase Praha-Brno. V pondělí o tom informoval Aleš Ondrůj z marketingové komunikace firmy.

reklama

Jak Ondrůj sdělil, rozsah vybavení a palubní zábavy pro cestující v těchto autobusech je podobný tomu, co zákazníci znají z dálkových letů předních leteckých společností.
 
„Nové autobusy Student Agency umožní cestujícím sledovat desítky filmů, hrát interaktivní elektronické hry, sledovat televizi nebo pracovat během jízdy s využití internetu. Pomůže jim k tomu robustnější příjem internetového signálu a možnost připojení k elektrické zásuvce 230 V,“ uvedla Ivana Kašická, obchodní ředitelka autobusové dopravy Student Agency express.
 
V každém sedadle je umístěna individuální doteková obrazovka, díky které bude mít cestující možnost individuálně sledovat např. dlouhoformátový film. Zákazník si sám může vybrat, jaký titul bude sledovat (na výběr je zhruba 50 dlouhoformátových filmů a dalších 50 krátkých seriálů), kdy sledování přeruší či jej znova spustí. Bude mít i možnost hrát elektronické hry, a to jak individuálně, tak interaktivně s dalším cestujícím na palubě autobusu. Systém nabízí i poslech hudby MP3 nebo sledování televizních kanálů – v nabídce jsou v plánu ČT1, ČT24, TV Nova a Óčko.
 
Autobusy nabídnou i robustnější signál připojení k wi-fi kombinující technologie UMTS a CDMA pro stabilnější příjem internetového signálu. Toto technologické řešení je vlastním know-how společnosti. Každé dvousedadlo je navíc vybaveno přípojkou do elektrické sítě 230V.
 
Celková hodnota pořízených autobusů se blíží 200 mil. Kč. Jsou postaveny na podvozkových šasi výrobce Volvo, karosérii a interiér dodala společnost Irizar, systém palubní zábavy společnost Molpir. Společnost je vedle nejvytíženější linky Praha-Brno, kterou postupně 100procentně pokryje novými autobusy, nasadí také na některé mezinárodní spoje. Od října se tak cestující s těmito autobusy setkají i na lince do Vídně. Další možnou destinací pro provoz v příštím roce je například Liberec.

Témata: student agency

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky