Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstva šetří: 46 milionů třeba na změně operátora

Ministerstva šetří: 46 milionů třeba na změně operátora

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Až 46 milionů korun se chystá díky změně poskytovatele telekomunikačních služeb ušetřit rezort životního prostředí. V otevřeném výběrovém řízení nadlimitní zakázky zvítězil T-Mobile, informovalo v úterý ministerstvo životního prostředí.

Hlasové telefonní a datové služby bude T-Mobile poskytovat celému ministerstvu a jeho podřízeným organizacím následující tři roky za celkovou částku deset milionů korun bez DPH. Za předchozí tři roky přitom ministerstvo a ostatní rezortní organizace zaplatily u velkého konkurenčního operátora celkem 56 milionů korun bez DPH.

"V současné době je nutné hledat rezervy ve všech výdajích rezortu. Rozhodli jsme se proto využít centralizované zadávání u zakázky na mobilního operátora," vysvětluje změnu náměstek ministra životního prostředí Vojtěch Munzar.

Ten dále uvedl, že se rezortu díky množstevní ceně podařilo ušetřit proti předchozímu srovnatelnému období celých 82 procent nákladů. "Centralizované zadávání se nám osvědčilo i při jiných nákupech, třeba u elektrické energie," doplnil náměstek Munzar.

Témata:  Ministerstvo životního prostředí mobilní operátoři

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy