Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Panasonic v Žatci končí, 600 lidí přijde o práci

Na Žatecku přijde o zaměstnání 590 pracovníků závodu technologické společnosti Panasonic, která v regionu ruší výrobu LCD televizorů a stahuje se zpět na centrálu do Plzně. Agentuře Mediafax to ve středu potvrdila tisková mluvčí společnosti Helena Suková.

"Po téměř dvouletém soužití dvou sesterských společností v jedné budově se společnost Panasonic AVC Networks Czech rozhodla stáhnout výrobu LCD televizorů zpět na centrálu do Plzně – zůstává zde tedy pouze původní závod Panasonic Liquid Crystal Display Czech," uvádí na svých oficiálních webových stránkách Panasonic.

Výroba LCD panelů v průmyslové zóně Triangle definitivně skončí v prosinci 2012.

LCD televizory v portfoliu společnosti Panasonic zůstávají, nicméně dodávky panelů budou zajišťovat jiní dodavatelé.

"V naší budově tedy opět zůstaneme sami," uvedl nově jmenovaný generální ředitel závodu v Žatci Munekazu Nishihara a dodal: "Strategické rozhodnutí vedení Panasonic AVC Networks Czech nelze než respektovat. Vertikální integrace přinesla mnohé výhody, ale každá konkurenceschopná společnost musí neustále reflektovat veškeré související faktory a adekvátně na ně reagovat, a nejinak je tomu u Panasoniku."

Z pohledu veřejnosti nyní bude situace jednodušší – přítomnost dvou Panasoniků v jedné budově byla často vnímána jako matoucí.

Témata:  nezaměstnanost zaměstnanci

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy