Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pozor na internetovou lékárnu. Podvádí, tvrdí časopis

Pozor na internetovou lékárnu. Podvádí, tvrdí časopis

Foto: Pixmac

Internetová lékárna na adrese www.lekarna-online.com nemá k prodeji léků žádné povolení a ani po zaplacení nedodává objednané zboží. Zákazníky před touto lékárnou tedy varujeme, informoval ve čtvrtek Jan Votočka z časopisu dTest.

"Lékárnou jsme se začali zabývat poté, co se na naši poradenskou linku začali ozývat nespokojení lidé. Jedna ze zákaznic si například objednala několik kusů zboží. Dorazilo jí jen některé, a proto požadovala vrácení rozdílu v ceně, kterého se však ani po několika týdnech nedočkala," popsal Votočka. Dodal, že to však je jeden z těch šťastnějších příběhů zákazníků této lékárny. "Jak dokazují další stížnosti, lékárna v poslední době nedodává žádné zboží – přitom však za ně přijímá platby, které nevrací," řekl Votočka. Časopis po těchto stížnostech lékárnu prověřil a zjistil, že v oboru podniká nezákonně. "Společnost EULEK PHARMA, s.r.o., která internetovou lékárnu provozuje, má jako předmět podnikání uveden pronájem nemovitostí. Navíc se v současné době nachází v likvidaci," vysvětlil Votočka. DTest tak proto podal na společnost podnět Státnímu úřadu pro kontrolu léčiv (SÚKL). "Zvážíme ale i podání trestního oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu," dodal Votočka.

Témata:  internet lékárny podvod

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy