Nejlepší bankou 2012 se stala Komerční banka, sektor pojišťovnictví ovládla ING

Každoroční výzkum Nejlepší banka ovládla letos Komerční banka, která dominovala nad 20 konkurenčními finančními domy. Mezi pojišťovnami slavila z 25 hodnocených největší úspěch ING Životní pojišťovna, informovali v úterý organizátoři výzkumu.

reklama

Finanční ústavy se hodnotily jak z pohledu klienta, tak akcionáře. Sledovaly se cenové parametry a šíře produktové nabídky, dostupnost, komunikace a celkový přístup ke klientovi i hospodářské výsledky, které dokládají finanční stabilitu společnosti. Vítězná Komerční banka dosáhla dobrých výsledků zejména v oblastech výše úrokových sazeb, komunikace a v pohledu akcionáře.

"Letošní vítěz vykázal ve všech parametrech vyrovnané výsledky, k nejlepším patřil v akcionářském pohledu a nadprůměrně dobře si vedl v testech komunikace. Skutečnost, že tato banka současně nabízí jedno z nejširších portfolií produktů a služeb, není asi pro nikoho překvapením," upřesnila Radka Krůtová, analytička společnosti Datank, která výzkum provádí.

ING Životní pojišťovna zvítězila ve svém segmentu jak celkově, tak z pohledu klienta. Vůbec nejlepších výsledků dosáhla v mystery shoppingu, relativně vysoko se umístila i v podkategoriích komunikace a výše pojistného životního pojištění.

V samostatné kategorii Bankovní inovátor 2012 veřejnost v on-line hlasování vybrala Fio banku s jejím produktem Smartbanking. S bankovní aplikací vyvinutou pro tzv. chytré telefony, která vedle poskytnutí informací o účtu klientům umožňuje i aktivní operace, přišla Fio banka jako první na trhu. Vítězství smartbankingu potvrdilo trend nástupu chytrých technologií. Mezi nominacemi se často objevoval také bezkontaktní platební styk.

Pojišťovacím inovátorem 2012 byla zvolena Allianz pojišťovna se speciálním životním pojištěním Pro ženy. To kromě pojištění závažných specificky ženských nemocí a operací zahrnuje také například pojištění zdravotních komplikací v těhotenství, během a po porodu včetně pojištění závažného zdravotního stavu narozeného dítěte.

Vyhlašovatelem výzkumu Nejlepší banka 2012 a Nejlepší pojišťovna 2012 jsou Hospodářské noviny. Partnery jsou společnosti KPMG Česká republika a IBM Česká republika. Zpracovatelem výzkumu je agentura Datank. Projekt je vyhlašován pod záštitou ministra financí pana Miroslava Kalouska.

Témata: banky

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky