Vláda spáchala těžký zločin, na který doplatíme!

Kandidát do Senátu za KDU-ČSL Ludvík Hovorka kritizuje postup vlády Petra Nečase ohledně zdravotních pojišťoven. Podle Hovorky se vláda v této oblasti dopouští dokonce zločinu.

660
reklama

Koalice složená z ODS, TOP 09 a Věcí veřejných dle Hovorky zcela účelově změnila zákon o pojišťovnách. Měla totiž za lubem posílit Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnu a zdravotnický koncern Agel. Hovorka uvádí, že obě tyto instituce ovládá tatáž osoba. Změna zákona umožnila sloučení institucí, o čemž zajisté ministr zdravotnictví Leoš Heger moc dobře věděl a spolu ministrem financí Miroslavem Kalouskem se sloučením souhlasili.

„Z miniaturní zdravotní pojišťovny Agel tak po sloučení s Hutnickou zaměstnaneckou pojišťovnou, Českou národní zdravotní pojišťovnou vznikla Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, která nyní bude mít přes 1 milion pojištěnců a obrat 20 miliard korun,“ popisuje situaci Hovorka s tím, že nepovažuje za normální, „aby stejná firma, která poskytuje zdravotní péči, současně ovládala platebnu a platila sama sobě z veřejných prostředků od pojištěnců!“

Nově vzniklé propojení stojí za nerovností zdravotních pojišťoven a zdravotních zařízení. Protože malé nemocnice dostanou méně peněz, Hovorka předpokládá, že dojde k rušení či prodeji nemocnic majiteli zdravotnického monopolu. To však není vše, co Hovorku děsí – „do budoucna se zřejmě nedoplatíme za zdravotní péči! Vládní koalice bezuzdně porcuje stát a veřejnou službu a servíruje je po částech soukromým firmám.“

„Darování třetí zdravotní pojišťovny Metal-Aliance miliardáři Chrenkovi je těžký zločin této vlády proti lidem této země, za který všichni draze zaplatíme,“ dodává.

Témata: zdravotnictví

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky