Ekonomika

Ilustrační fotografie

Pět tipů, jak vyhrát dražbu nemovitostí

Ekonomika

Moderní technologie mění svět nemovitostí, nakupovat v dražbě lze i z pohodlí domova. Drtivá většina dražeb nyní probíhá elektronicky. Proč dát přednost nákupu nemovitosti v dražbě před jinými způsoby? Oproti jiným metodám jsou dražby naprosto bezpečné, rychlé a nemovitosti můžete pořídit za daleko nižší ceny, než je běžné. Navíc elektronické dražby jsou komfortní a transparentní. Žádné skryté nabídky, žádné složité scénáře a dlouhé prostoje, kdy není jasné, kdo je vítěz. A pokud chcete získat svůj vysněný rodinný dům, byt nebo jinou nemovitost, zde je několik tipů od společnosti Eurodražby.cz, jak uspět v dražbě nemovitostí:

Ilustrační fotografie

Lidé chodí do práce i když jsou nemocní. Proč?

Ekonomika

Z nejnovější ankety pracovního portálu Profesia.cz vyplývá, že většina lidí chodí do práce, i když jsou nemocní, protože si nemohou dovolit výpadek příjmů. Překvapivě velké množství respondentů, celé tři čtvrtiny, pak z různých důvodů chodí do práce i v době nemoci.

Ilustrační fotografie

Díky kotlíkovým dotacím pořídíte úsporné kotle na tuhá paliva i za čtvrtinovou cenu

Ekonomika

Netrpělivě očekávané kotlíkové dotace již běží téměř ve všech krajích České republiky. Poměrně velký státní příspěvek můžete získat nejen na tepelné čerpadlo, ale také na kotel spalující uhlí a biomasu. Zástupcem této kategorie je například kotel ENBRA TP-EKO, v němž je možné bez úprav spalovat hnědé uhlí velikosti ořechu i dřevní pelety. Výše dotace může dosáhnout až 75 % pořizovacích nákladů. ENBRA TP-EKO je jediným kotlem na trhu, který lze pořídit v široké škále výkonnostních provedení bez nutnosti jakékoli úpravy kotle při změně paliva, informuje ENBRA.

Ilustrační fotografie

Nafta za 22 Kč. Ceny pohonných hmot jsou nejníž od roku 2003

Ekonomika

Ceny pohonných hmot jsou na minimu. Nafta na některých čerpacích stanicích poprvé po 13 letech spadla pod hranici 23 korun. A motoristé jsou pochopitelně nadšení. Podle ekonomů stojí barel ropy 20 amerických dolarů a propad cen může pokračovat - dokonce až na polovinu.

Ilustrační fotografie

Ekonomika

dTest: Využijte právo na pravdivé a úplné údaje při změně dodavatele

Lidé často nevědí, kdy jim končí smlouva o dodávce energií a jaké sankce jim hrozí za předčasné ukončení smlouvy. A dodavatelé jim někdy odmítají tyto informace sdělit. Přitom součástí smluv bývá automatické prodlužování na dobu určitou a nelze je tudíž bez sankce vypovědět. Od 1. ledna 2016 však energetický zákon ukládá dodavatelům energií povinnost poskytnout spotřebiteli na jeho žádost pravdivé a úplné informace nezbytné k uskutečnění změny dodavatele energií.

Ilustrační fotografie

Kterých profesí si ceníme nejvíc? Politiky předběhly i uklízečky

Ekonomika

Nejprestižnějším povoláním jsou podle Čechů lékaři, na prvním místě se drží už dlouhých 25 let. Lidé si začínají čím dál více vážit i vojáků a policistů. Naopak ministři a duchovní klesli na úroveň uklízečů. Vyplývá to z dlouhodobých výzkumů veřejného mínění.

Ilustrační fotografie

Ekonomika

KALKULAČKA: Jak vám prodraží účty nové tarify za elektřinu?

Od příštího roku by měly platit nové tarify pro výpočet a platbu za elektřinu. Už teď ale Energetický regulační úřad (ERÚ) zveřejnil kalkulačku, na které si lidé mohou spočítat dopady opatření na jejich účty za elektřinu. Není to nedůležité - podle reakce veřejnosti může ERÚ účtování a ceny ještě upravit.

Hranolky od McDonald´s, ilustrační fotografie

McDonald's zavádí hranolky s čokoládou

Ekonomika

Známý řetězec McDonald's zavádí novinku - hranolky s čokoládovou polevou. Zatím budou nabízeny jen v Japonsku, v případě zájmu by se ale mohly objevit i v jiných zemích. Sladko-slaná pochoutka se začne prodávat příští týden.

Ilustrační fotografie

DTest: Lze se bránit jednostranným změnám smluv?

Ekonomika

Základní pravidlo smluvních vztahů, že smlouvy se mají dodržovat, neplatí pro všechny. Operátoři, banky, dodavatelé energií si své podmínky včetně cen mění i bez našeho souhlasu. Neznamená to však, že si mohou dovolit úplně vše.

Ilustrační fotografie

Cena ropy a sankce Západu drtí Rusko: Rubl spadl na dno

Ekonomika

Nízké ceny ropy a sankce Západu mají vážné dopady na ruskou ekonomiku. V roce 2015 spadly další 4 miliony Rusů pod hranici chudoby. Oficiální statistiky udávají, že pod hranicí chudoby žije už 20 milionů Rusů, 14 % populace. A rok 2016 začal pro Rusko katastrofálně. Ceny ropy spadly na dvanáctileté minimum, rubl se v poměru k dolaru proto propadl na historické dno.

Ilustrační fotografie

Od papíru k elektronické platební kartě. Stravenkám je 70 let

Ekonomika

Myšlenka podpořit stravování zaměstnanců vznikla po 2. světové válce ve Velké Británii. Dnes, po 70 letech, jsou rozšířené po celém světě a umožňují pravidelné stravování během pracovního dne. U nás s nimi denně obědvá až 1,3 milionu Čechů. Řada restauratérů přitom přiznává, že stravenky pro ně představují značnou část tržeb. U významných momentů historie stravenek byla firma Edenred, která je dnes poskytuje zaměstnavatelům ve 33 zemích světa včetně Česka. „Jsme na počátku nové etapy – digitalizace.“, říká Pavel Kusý, ředitel marketingu společnosti Edenred CZ.

Ilustrační fotografie

Ekonomika

Náklady za teplo: Nepříliš známá fakta o tepelných úsporách

Pokud chtějí lidé ušetřit za topení, jako první je obyčejně napadne zateplit fasádu a vyměnit okna. Často však zapomínají na další možné jednoduché či překvapivé způsoby, které přispívají ke snížení výdajů za topení. Mezi ně patří například instalace předokenních rolet nebo kvalitních garážových vrat.

Ilustrační fotografie

Co přinese letošní rok? Pokles nezaměstnanosti i změny na trhu práce

Ekonomika

Se začátkem nového roku bilancujeme ten předchozí a plánujeme, jak by měl vypadat ten nadcházející. Rok 2015 přinesl růst české ekonomiky, s nímž souviselo i výrazné oživení pracovního trhu. Co přinese rok následující? Budou pokračovat trendy z loňska. V oblasti pracovního trhu se ale letos objeví zajímavé výzvy, informuje Profesia.

Ilustrační fotografie

Ekonomika

Přes 40 000 českých domácností chce v hromadné aukci změnit dodavatele energií

Jen něco málo přes tři měsíce od spuštění kampaně „Chci výhodnější energie“ se zaregistrovalo přes 40 000 domácností s cílem získat nižší ceny a lepší podmínky od dodavatelů elektřiny či plynu. Kampaň spustila spotřebitelská organizace dTest. Jedná se o hromadnou změnu dodavatele energií s dosud nejvyšším počtem registrovaných domácností v ČR. Cílem kampaně je získat silnější vyjednávací pozici vůči dodavatelům energií a následně i nižší ceny a lepší smluvní podmínky pro zapojené spotřebitele.

Ilustrační fotografie

4 z 5 Čechů nakupují ve vánočních výprodejích

Ekonomika

I když jsou pro nás Vánoce finančně náročné období, téměř vždy počítáme s následnými nákupy ve vánočních výprodejích. Počítají s nimi 4 z 5 Čechů (82 %). Přitom téměř polovina (46 %) záměrně odkládá nákup zboží právě na toto období, kdy je možné nakupovat za nižší ceny. Nejčastěji ve slevách nakupujeme elektroniku (58 %) a oblečení či obuv (47 %). Bez předchozího záměru se na místě nechá k nákupu motivovat velkou slevou téměř každý třetí (31 %). K útratám během výprodejů neodradily ani nákupy vánočních dárků, za které třetina respondentů utratila více, než původně plánovala. V průměru nás vánoční dárky stály o 2 000 korun více, než jsme zamýšleli.

Ilustrační fotografie

E.ON výhodně odprodává automobily Škoda Octavia

Ekonomika

Zájemci o ekologická, výkonná a také komfortní vozidla mají nyní šanci získat auto podle svých představ. Energetická společnost E.ON nabízí 36 vozů na CNG, které si za výhodnou cenu může pořídit každý, kdo chce jezdit levně a ekologicky. Automobily Škoda Octavia G-TEC v modelu Combi si lze již nyní snadno rezervovat na webových stránkách společnosti.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy