Katolická církev: Zrušíme bordely a herny, ze silnic zmizí billboardy

Z katolické církve se stane největší zemědělský moloch v České republice. K tomu získá obrovské množství dalšího majetku a pozemků. Časopis Týden zjistil, jaké podmínky církev klade na budoucí nájemníky. „Katoličtí ekonomové nejenže nepronajímají budovy pro vykřičené domy a herny, ale na pozemcích Římskokatolické církve nesmí být solární elektrárny, ani se pěstovat řepka,“ tvrdí týden.cz. Svítá snad na lepší časy?

reklama

Momentálně stojí u silnic tisíce různých billboardů a dalších poutačů. Jenže to odporuje přesvědčení církve. „A co teprve reklamní bilboardy? S těmi bude na pozemcích, které církev požaduje zpátky také konec,“ píše týden.cz.

V zemědělství se mohou radovat odpůrci fotovoltaniky. Slunečních elektráren se na polích v Česku urojilo víc než dost. Kritici jim vyčítají, že zabírají úrodnou zemědělskou půdu v nížinách, kde by jinak mohli růst zemědělské plodiny vhodné na přípravu potravin. Katolická církev dala fotovoltanickým elektrárnám červenou.

Stejně tak tomu je u pěstování řepky. Ta se pěstuje jako příměs do biopaliv. Poslední studie ale ukazují, že pěstování řepky a následné zpracování jako biopalivo, škodí životnímu prostředí víc než čistý benzín nebo nafta. Zde opět katoličtí ekonomové řekli stop. Už žádná řepka.

Tady ale výčet zakázaných podnikatelských aktivit na znovuzískané církevní půdě nekončí. „Církev totiž se svým majetkem nechce dělat jen prostý byznys, ale ti, kdo si jej od ní pronajmou, musí splňovat etická kritéria,“ píše týden.cz. Mezi aktivity odporující etickým kritériím patří domy lásky a herny. Těm je minimálně na katolické půdě také konec.

Navrácení církevního majetku tak může pomoci bezpečnosti na silnicích a životnímu prostředí. Vedle toho zákaz heren pomůže rodinným financím těch, kteří je navštěvují a rušení vykřičených domů možná zachrání nejedno manželství.

Témata: církev

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky