"Štědrý" Heger rozdá stovky milionů, požádejte si o ně

Ministerstvo zdravotnictví rozdá 280 milionů korun na projekty spojené s prevencí a zdravým životním stylem. Agenturu Mediafax o tom ve středu informoval mluvčí resortu Vlastimil Sršeň.

660
reklama

"Žádosti o podporu začneme přijímat od 1. září, konečný termín pro podání je pak 8. října," doplnil Sršeň.

"Naším cílem je posílení plošného systému prevence zdravotních rizik modernizací infrastruktury. To umožní účinné předcházení a sanaci zdravotních rizik a minimalizaci následků nemocí a úrazů," uvedl ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09),

Dodal, že ministerstvo podpoří zejména takové projekty, které nabídnou aktivity směřující ke změně stereotypů, snižování škodlivých návyků a zvyšování motivace obyvatel ke zdravému životnímu stylu a odpovědnosti za své zdraví.

Přímou finanční podporu poskytne ministerstvo nevýdělečným projektům realizovaným na celém území České republiky, které nemohou dostat jinou veřejnou podporu. Celkem 85 procent finančních prostředků na podporu projektů poskytne Evropský fond pro regionální rozvoj, zbylých 15 procent půjde ze státního rozpočtu. Projekty se musí uskutečnit do konce června 2015.

Témata: heger, leoš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky