Ekonomika

Ilustrační fotografie

Pohonné hmoty v Česku zdražují a zřejmě bude hůř

Ekonomika

Pohonné hmoty se v České republice dál zdražují a zřejmě bude hůř. Po explozi v rafinerii v Kralupech nad Vltavou se k nám musí benzín draze dovážet a navíc se zvedají ceny ropy na světových trzích. Podle úřadů by měla být spotřeba pohonných hmot v červnu pokryta, co bude ale dál, nikdo neví.

Ilustrační fotografie

Ministerstvo zpřísní bodový systém, lidé s tím souhlasí

Ekonomika

Ministerstvo dopravy plánuje změnit současnou podobu bodového systému, měl by být o hodně přísnější než doposud. Veřejnost měla měsíc na to, aby se k návrhu vyjádřila. Některé z podnětů lidí teď ministerstvo do návrhu zapracuje. Vládě ho chce předložit do prázdnin.

Ilustrační fotografie

Školáci čekají za vysvědčení peníze a elektroniku

Ekonomika

České děti čeká za pár týdnů konec školního roku a většina z nich očekává, že za dobré výsledky bude odměněna. 70 % školáků počítá s tím, že dostanou peníze nebo elektroniku. Rodiče přiznávají, že na všechno nebudou mít peníze, informuje Fair Credit.

Ilustrační fotografie

Tyhle benzínky šidily. Od inspektorů dostaly vysoké pokuty

Ekonomika

Prodejci pohonných hmot jsou nepoučitelní. Každý měsíc uloží inspektoři České obchodní inspekce nepoctivým prodejcům pokuty v řádech desetitisíců korun. Za prvních pět měsíců letošního roku rozdali inspektoři hned 10 postihů v celkové výši téměř milion korun.

Andrej Babiš

Babiš po 5 měsících dorazil na interpelace. S opozicí se pohádal

Ekonomika

Ministr financí Andrej Babiš po téměř 5 měsících dorazil na interpelace poslanců. A hned první otázku opozičního politika označil za hloupou a zbytečnou. Šéf hnutí ANO i další ministři jsou opozicí dlouhodobě kritizováni, že se přímému souboji argumentů vyhýbají. Spokojen s tím není ani premiér.

Ilustrační fotografie

Regulace hazardu přinese především cenzuru internetu

Ekonomika

Přísnější regulace hazardu, kterou schválili poslanci a senátoři, přinese především cenzuru internetu. To je závěr analýzy, kterou na svých stránkách zveřejnil Finanční a ekonomický institut (FAEI). „Naprosto nejpodstatnějším dopadem zákona je to, že se kvůli němu zdraží přístup k internetu každému uživateli internetu v této zemi a ne jen odhadovanému půl milionu hráčů a gamblerů,“ říká jeho předseda Přemysl Souček. Informuje Finanční a ekonomický institut.

Ilustrační fotografie

EET ohrozí advent, obávají se podnikatelé. HK ČR: Nenecháme vás na holičkách

Ekonomika

Více než třetina podnikatelů se šest měsíců před spuštěním elektronizace tržeb obává nejhoršího – že EET ohrozí plynulý průběh letošního adventního období. Stát totiž certifikáty nezbytné pro technická zařízení k evidenci tržeb zatím nevydal. Čerstvá anketa Hospodářské komory ČR (HK ČR) ukázala, že mezi podnikateli vládne pocit nejistoty, bezmoci a převládají pochybnosti o připravenosti EET.

Ilustrační fotografie

dTest: Garance ceny u dodávky energií se může prodražit

Ekonomika

Zvažujete změnu dodavatele energií a zaujala vás nabídka tzv. garance ceny? Tato služba zaručuje, že zlevní-li elektřinu či plyn vybraný dodavatel, sníží se na stejnou výši i cena u vašeho dodavatele. Ještě než lákavou nabídku přijmete, prostudujte si její podmínky. Garance ceny totiž bývá zpoplatněná, a tak se může stát, že nakonec zaplatíte ještě více.

Banány, ilustrační fotografie

Byly banány z Lidlu opravdu hnízdem smrtelného nebezpečí?

Ekonomika

Banány z pultů Lidlu údajně skrývaly smrtelnou hrozbu. Mělo se jednat o hnízdo s nakladenými vajíčky nejjedovatějšího pavouka světa - palovčíka brazilského. Šokovaní zákaznici je vrátili prodavačce a prodejna je prý dala zpět do regálu. Lidl v reakci, kterou obdržel server EuroZprávy.cz., tvrdí, že nález pavouka na banánech se nepotvrdil.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

19. dubna 2024 14:49

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy