EU zlikvidovala naší soběstačnost

Podle poslance Věcí veřejných Miroslava Petráně zemědělství škodí fakt, že se na ně pohlíží jen jako na zemědělství a nikoli jako na součást života na venkově. Za problematický také považuje už samotný vstup do Evropské unie.

reklama

Při vstupu do EU jsme dle Petráně málo vyjednávali a jen přistupovali na podmínky, které si Evropská unie diktovala ohledně zemědělství. Z toho důvodu je dnes české zemědělství v krizi a není konkurenceschopné. Vstup do Evropské unie nás tak připravil například o významné místo ve vývozu cukru, který býval podle Petráně českou specialitou.

Petráň vidí řešení současné situace jasně: „ jedinou možností, jak zachránit nejen zemědělství, ale i vylidňování a skomírání českého venkova, je návrat k soběstačnosti.“ Vizi, jak se může toto naplnit, si přivezl z fóra o budoucnosti zemědělství, které se uskutečnilo v březnu v Bruselu. Měla by se měnit a dotvářet krajina, ale jen s přirozenými estetickými, ale i komplexními dopady a zároveň udržet a zlepšit zemědělství. V České republice není koncepce zemědělství a to je nutné změnit.

Témata: Česko | EU

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky