Válka drtí ČSSD! Hašek přitvrdí proti rebelům

Michal Hašek je zklamaný z chování svých středočeských kolegů. Ti odmítli rezignovat na své posty ve vedení krajské organizace ČSSD. Druhý muž ČSSD teď očekává, že po návratu Sobotky ze zahraničí vůči rebelující středočeské organizaci přitvrdí.

reklama

Ústřední výkonný výbor totiž krajské organizaci přikázal, aby odstoupila. Ještě před středečním jednáním to samotní aktéři brali jako hotovou věc, ale nakonec se nic takového nestalo a na svých postech sedí dál.

To vyvolalo rozhořčenou reakci Jaroslava Foldyny. Ten předsedu ČSSD Středočeského kraje přirovnal k aparátčíkovi a politickému Hujerovi. Haškovo vyjádření je sice v porovnání s tímto diplomatičtější, ale pokud se přeloží do běžné řeči, je obdobně tvrdé.

Bude zajímavé sledovat další kroky vedení ČSSD namířené na zpacifikaci neposlušného kraje. Zatím to vypadá, že se strana dostává do krize a je otázkou, zda se nerozpoutá tvrdý vnitrostranický boj. Ten by nastal především poté, kdy by se některá z dalších organizací ČSSD přidala na stranu Středočechů. V každém případě to může poškodit stranu v krajských volbách.

Témata: čssd | hašek, michal

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky