Okrádat manželku nevadí! vzkazuje ODS

KOMENTÁŘ – Bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS) se tohoto svého postu musel vzdát loni v listopadu, kvůli ukrytí šestnácti milionů nejasného původu. Tuto sumu převedl na účet své matky před rozvodovým řízením, aby o polovinu nepřišel.

660
reklama

Dnes ODS uvedla, že jeho spolustraníci nebudou požadovat, aby se Kocourek vzdal poslaneckého mandátu. Rozhodlo o tom grémium strany a to z toho důvodu, že „obvinění se netýká jeho politické činnosti, ale soukromých vztahů souvisejících s rozvodovým řízením.“

Ačkoli se na částku šestnácti milionů přišlo u poslance ODS z důvodu „odklonění“ peněz před bývalou manželkou, stále zůstává nejasné, jak této sumy Kocourek nabyl. Je již teď víceméně jasné, že peníze nezískal čistou cestou, neboť proč by to jinak bylo před veřejností tajeno, když už jeho kauza stejně „vybublala“ na povrch.

A i kdyby se ukázalo, že získal miliony jinou cestou než skrze politickou činnost, bylo by to menší provinění, jestliže byly nabyty nelegálně? Měl by takovému politikovi zůstat poslanecký mandát?

V situaci, kdy je vyvíjen nátlak na bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD), aby se svého mandátu vzdal. Není pro zlepšení reputace ODS nejlepší, že se zastává někoho, kdo je na tom podobně jako Rath, ačkoli (možná) v menší míře. ODS v čele s Nečasem si tím sama podkopává nohy.

Témata: politici

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky