Praha prodlouží platnost opencard hned o dva roky a navíc bezplatně

Pražští radní na svém úterním zasedání schválili návrh na prodloužení platnosti karet Opencard o dva roky, potvrdilo tiskové oddělení magistrátu. Bez prodloužení by letos platnost vypršela téměř 300 000 jejich držitelů.

660
reklama

Uživatelé karet, jejichž platnost končí mezi 1. srpnem letošního roku a 31. červencem příštího roku mohou již od začátku června kvůli prodloužení karty navštívit zákaznické centrum ve Škodově paláci nebo v paláci Adria. Prodloužení platnosti je zdarma.

Kritizovaný projekt opencard už stál kolem miliardy korun. Projekt především v počátku provázely problémy a nevýhodné smlouvy. Protikorupční policie loni obvinila pět úředníků z pražského magistrátu, všichni čelí obvinění z porušování povinnosti při správě cizího majetku.

Kartu Opencard vlastní přes 950 tisíc lidí, v současné době funguje jako tramvajenka, průkaz do knihovny nebo je možné jejím prostřednictvím platit parkování. Nabídku karty rozšířil balíček slev, do zoologické a botanické zahrady nebo například do divadel. Do programu slev se zapojily také soukromé podniky.

Témata: opencard

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky