Policisté našli u Ratha doma 10 milionů. Jsou moje, tvrdí jeho otec

Policie našla při razii, po níž skončil exhejtman a poslanec ČSSD David Rath ve vazební věznici, minimálně deset milionů korun schovaných v jeho domě v Hostivici. Rathův otec Ratmír tvrdí, že jsou to jeho úspory, informují ve čtvrtečním vydání Lidové noviny.

660
reklama

Kromě sedmi milionů korun v krabici od vína a dalších třiceti zajištěných v domě Rathových spolupracovníků Kateřiny Pancové a Petra Kotta je to třetí balík peněz. Informaci o něm dosud policie držela pod pokličkou, uvádí Lidové noviny.

"Před třemi lety jsem si chtěl v Hostivici koupit domeček," řekl Lidovým novinám jedenaosmdesátiletý Rathův otec, endokrinolog Ratmír. Nemovitost měla stát zhruba deset milionů. Když z nápadu sešlo, peníze svěřil synovi, který je uložil v domě do "nějaké skrýše".

"Ten dům je polovinou hlášený na mě, tak proč bych ve své polovině nemohl mít své peníze," poznamenal v Lidových novinách Ratmír Rath s tím, že bez potíží doloží, že jde o legální úspory. "V devadesátých letech jsem pracoval v Kataru v tamní státní nemocnici. Byl jsem tam tři roky jako konzultant nejvyšší kategorie v endokrinologii a byl jsem tam královsky placen." Kromě toho podle svých slov dodnes, i v důchodovém věku, ordinuje a nějaké peníze také zdědil.

Témata: korupce | rath, david

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky