Média lidem lžou a uvádí klamná odůvodnění

Strana zelených se pustila do kritiky médií, která přinesla 14.května řadu článků o výhodách těžby břidlicového plynu v České republice. Kritika se týká ČT24, ČTK, Lidovek a Mediafaxu.

660
reklama

Ve všech zmíněných médiích byly uveřejněny dokonce výhody samotné metody frančního štěpení, která by měla být při těžbě užívána. Tato metoda má však řadu problematických aspektů. Při použití frakčního štěpení dochází k poškození vodních zdrojů a životního prostředí.

Těžba sice probíhala na řadě míst ve světě, ale v neosídlených oblastech. Česká republika však neobydlené oblasti nemá. Navíc má probíhat těžba na území, které je výrazně chráněno. Jde o oblast Trutnovska, Berounky a Meziříčí, kde je navíc výskyt nadregionálních zdrojů pitné vody.

Za zkreslené informace může dle Zelených průmyslová lobby, která promlouvá skrze mluvčí, jakým je např. Benada či Petrželka.

Důležitá má být pro nás těžba z toho důvodu, že ztratíme závislost na Rusku. Tento argument však jen navazuje na minulost ČR, kdy naše země úpěla pod Sovětským svazem, a proto závislost na Rusech u nás budí odpor.

Témata: zemní plyn | zeleni.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky