Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká spořitelna testuje pojízdnou pobočku

Česká spořitelna testuje pojízdnou pobočku

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Česká spořitelna od dubna testuje novou pojízdnou pobočku v jihočeském Bavorově a Bernarticích, banka tak v budoucnu nabídne své služby i obyvatelům obcí, ve kterých nemá kamennou pobočku. Spořitelna o tom ve středu informovala na své webové prezentaci.

Banka tak navazuje na loňské uvedení vůbec první mobilní pobočky v České republice, která slouží klientům převážně v době rekonstrukce současných kamenných poboček a je samostatně nepojízdná. Nová pojízdná pobočka je flexibilnější.

"Jako první zavádíme pobočku pojízdnou. Testujeme ji sice teprve měsíc, ale už teď máme od klientů velice dobré ohlasy," přiblížil Tomáš Vaníček, ředitel odboru řízení pobočkové sítě České spořitelny. "Máme nejširší síť kamenných poboček v České republice a v budoucnu plánujeme rozšířit také počet poboček pojízdných. Chceme být na blízku klientům i v dalších krajích České republiky, zvláště pak v obcích, kde dosud kamennou pobočku nemáme," doplnil Vaníček.

Klienti mohou v pojízdné pobočce vyřídit základní bezhotovostní i limitované hotovostní služby. Pro hotovostní transakce je denní limit 100 tis. Kč a klienti si hotovost mohou objednat buď osobně v pojízdné pobočce týden dopředu, nebo telefonicky či emailem dva dny dopředu. Obsluhu klientů zajistí vždy dva poradci České spořitelny. Poplatky jsou v pojízdné pobočce stejné jako ve všech ostatních pobočkách.

Každé úterý mohou pojízdnou pobočku využívat obyvatelé Bavorova, a to od 9 do 12:30 a od 13:30 do 17 hodin. Obyvatelé Bernartic mohou pobočku využívat každý čtvrtek ve stejném čase. Design pobočky tvoří mapa kraje, kudy pobočka projíždí. Na přítomnost pojízdné pobočky a její otevírací dobu pak upozorňují zvukové znělky.

Témata:  Česká spořitelna

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 9:59

Jurečka představil flexibilní novelu zákoníku práce

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka představil novelu zákoníku práce, jejímž hlavním cílem je zvýšit flexibilitu pracovněprávních vztahů. Novela rovněž posiluje konkurenceschopnost zaměstnavatelů, zároveň však zachovává ochranu práv zaměstnanců a podporuje lepší sladění pracovního a rodinného života. Tento legislativní krok reaguje na aktuální potřeby moderního trhu práce a reflektuje podněty, které MPSV obdrželo v rámci jednání a kulatých stolů. Těch se účastnili zástupci zaměstnanců i zaměstnavatelů a odborníci na pracovní právo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy