Česká spořitelna testuje pojízdnou pobočku

Česká spořitelna od dubna testuje novou pojízdnou pobočku v jihočeském Bavorově a Bernarticích, banka tak v budoucnu nabídne své služby i obyvatelům obcí, ve kterých nemá kamennou pobočku. Spořitelna o tom ve středu informovala na své webové prezentaci.

660
reklama

Banka tak navazuje na loňské uvedení vůbec první mobilní pobočky v České republice, která slouží klientům převážně v době rekonstrukce současných kamenných poboček a je samostatně nepojízdná. Nová pojízdná pobočka je flexibilnější.

"Jako první zavádíme pobočku pojízdnou. Testujeme ji sice teprve měsíc, ale už teď máme od klientů velice dobré ohlasy," přiblížil Tomáš Vaníček, ředitel odboru řízení pobočkové sítě České spořitelny. "Máme nejširší síť kamenných poboček v České republice a v budoucnu plánujeme rozšířit také počet poboček pojízdných. Chceme být na blízku klientům i v dalších krajích České republiky, zvláště pak v obcích, kde dosud kamennou pobočku nemáme," doplnil Vaníček.

Klienti mohou v pojízdné pobočce vyřídit základní bezhotovostní i limitované hotovostní služby. Pro hotovostní transakce je denní limit 100 tis. Kč a klienti si hotovost mohou objednat buď osobně v pojízdné pobočce týden dopředu, nebo telefonicky či emailem dva dny dopředu. Obsluhu klientů zajistí vždy dva poradci České spořitelny. Poplatky jsou v pojízdné pobočce stejné jako ve všech ostatních pobočkách.

Každé úterý mohou pojízdnou pobočku využívat obyvatelé Bavorova, a to od 9 do 12:30 a od 13:30 do 17 hodin. Obyvatelé Bernartic mohou pobočku využívat každý čtvrtek ve stejném čase. Design pobočky tvoří mapa kraje, kudy pobočka projíždí. Na přítomnost pojízdné pobočky a její otevírací dobu pak upozorňují zvukové znělky.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky