Brněnský dodavatel kotlů získal zakázku za půl miliardy korun

Firma Babcock Borsig Steinmüller (dříve působící pod názvem AE&E CZ) se sídlem v Brně získala zakázku na dodávku dvou kotlů na odpadní teplo do ruské elektrárny TES Polyarnaya, a to za více než za více než 20 milionů eur (asi 505 mil. Kč). Firma to sdělila ve středu.

660
reklama

Babcock Borsig Steinmüller CZ se tak stala partnerem generálního dodavatele, brněnské PSG International. Konečným zákazníkem je ruská společnost OOO Ural Promyshleny - Ural Polarny.

Zakázka o celkovém objemu více než 20 mil. eur zahrnuje dodávku dvou horizontálních dvoutlakých kotlů na odpadní teplo, které budou umístěny za spalovacími turbínami, a to včetně komína o výšce 50 metrů, napájecích čerpadel, dávkování chemikálií a měření a regulace. Realizace dodávek na stavbu je plánována v průběhu prvního čtvrtletí 2013.

Společnost Babcock Borsig Steinmüller CZ (dříve působící pod názvem AE&E CZ) je významným dodavatelem parních kotlů a energetických celků se sídlem v Brně. Firma poskytuje řešení pro různé energetické zdroje využívající široké škály paliv, případně zdroje využívající odpadního tepla. Dodávky společnosti z více než 80 procent směřují do zahraničí.

Témata: firmy

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky