Lid proti LiDem: Nikdo vás nezvolil!

Nové politické uskupení Karolíny Peake LiDem, které momentálně finišuje se sháněním podpisů pro zaregistrování strany, má vlastní stránku na Facebooku a na ní se za necelý týden, kdy je v provozu, přihlásilo 231 lidí. Mnozí uživatelé sítě straně vyčítají, že je vládní, ač ji nikdo nezvolil do parlamentu.

660
reklama

Stránka LiDem na zmíněné sociální síti má momentálně skoro stejně příznivců jako KSČM. Někteří diskutující na stránce nejmladšího přírůstku v rodině českých politických stran Karolíně Peake a jejím lidem vyjadřují podporu. Najdou se ale i tací, kteří Peakovcům vyčítají přeběhlictví a snahu udržet se u „koryt“. Hlavně ale vyčítají fakt, že se v poslední době nikdo z Peakovců nezná k etickému kodexu, který sama šéfka nové strany vytvořila.

Představitelé zatím neregistrované strany na síti prezentují svá vyjádření k různým tématům. Vyzdvihl bych například názor Dagmar Navrátilové, která jde proti českým politologům a obhajuje názor, že nestraník Petr Fiala v čele ministerstva školství je kladem.

Naopak politologové, i sám ministr, který je politologem, říkají, že bude mít velmi těžké prosazovat kontroverzní témata. Bez politické podpory alespoň části vládní strany má ministr pozici velmi ztíženou. Nestraničtí ministři jsou do vlády povětšinou jmenováni pro jejich oblibu u veřejnosti a pro snadnou odvolatelnost, která pramení ze slabé podpory vládních stran. To je v rozporu s obhajobou poslankyně Navrátilové.

Dagmar Navrátilová se dále naváží do bývalého ministra školství Dobeše, který „dokázal natropit více škody než užitku“. Ano, ten ministr, který byl ještě před rozpadem Věcí veřejných bráněn dnešními členy LiDem, tedy i Dagmar Navrátilovou. I ona měla možnost nahlas proti Dobešovi vystoupit v době, kdy byla členkou VV, stejně jako její přeběhlí kolegové v čele s Karolínou Peake. A neudělala to.

Témata: vláda

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky