Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brnění "vyzvalo" Kalouska, aby nařídil úředníkům povolit další herny

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), musí v poslední době čelit útokům Ústavního soudu, ombudsmana a vlády, kritizující obří gamblerství společnosti. Občanská sdružení Brnění a Občané pro hazard proto v Brně uspořádala shromáždění na jeho podporu.

Aktivisté z občanského sdružení Brnění, známí svým systematickým bojem proti legálnímu hazardu, zvolili na protest proti panující situaci ironický happening. Podle Matěje Hollana má díky Kalouskovi Česká republika nejvíce automatů na světě a nejvíce gamblerů. Stovky tisíc jich každoročně naházejí a prohrají v automatech desítky miliard korun. "A protože kdo nemá štěstí ve hře, má štěstí v lásce, tak Miroslav Kalousek učinil z České republiky unikátní ostrov lásky, který nemá ve světě obdoby. Děkujeme," prohlásil ve čtvrtek Hollan.Brnění a Občané pro hazard ironicky konstatovaly, že Ústavní soud, ombudsman a dokonce i vláda jako nezodpovědné instituce po Kalouskovi chtějí, aby se začal chovat podle zákona a zrušil nelegálně povolené přístroje. Podle usnesení vlády musí dokonce napravit nezákonný stav už do půlky května.Filip P., gambler z Brna, při happeningu prohlásil. "Jako zástupci stovek tisíc gamblerů tato ultimáta odmítáme a naopak požadujeme, aby ministr Kalousek nařídil svým úředníků povolit další a další herny. Požadavkům vyděračů z řad ministrů a soudcokracie se nesmí ustupovat! V Českých Velenicích mají 13,5 obyvatele na jeden automat. Proč mají třeba brněnští gambleři jenom jeden automat na osmdesát obyvatel? Kde je ona proklamovaná spravedlnost?," prohlásil.

Témata:  Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy