RegioJet koupil 12 vozů od švýcarských drah SBB

RegioJet, člen skupiny Student Agency, zakoupil 12 vozů první třídy od švýcarských státních drah SBB, jde o vozy typového označení Am61, které RegioJet do budoucna využije pro své dálkové vlaky IC RegioJet na trase Praha – Ostravsko – Žilina. Informoval o tom ředitel komunikace skupiny Aleš Ondrůj.

660
reklama

"Vozy od SBB budou v následujících dnech převezeny do České republiky. Přestože se jedná o špičkové vozy určené pro dálkovou dopravu, RegioJet je okamžitě posílá na kompletní rekonstrukci interiéru. Stanou se součástí flotily vozů s novým interiérem, které nasadíme do provozu jako součást dalších novinek do konce letošního roku," upřesnil Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a skupiny Student Agency.
 
RegioJet v současnosti vlastí flotilu zhruba 40 vozů dálkové dopravy, z nichž více než dvacítka je nasazena na vlacích IC RegioJet mezi Prahou a Ostravskem, kde denně nabízí přepravní kapacitu zhruba 2900 až 3000 míst. Jejich maximální rychlost je 200 km/hod.
 
RegioJet minulý týden učinil také další krok k rozšíření aktivit na další trhy mimo Českou republiku. Německé dráhy (DB) oznámily, že si RegioJet vybraly pro další exkluzivní jednání o společném provozování vlaků na trase Praha – Berlín – Hamburk.

Témata: regiojet

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky